Ο Ρέσλερ απέκλεισε νέο “κούρεμα”




Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Philipp Roesler, απέκλεισε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του BLOOMBERG Roesler Says No Shortcuts to Easing Greece Debt Load») δηλώνοντας ότι η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα πολύ πιο ουσιαστικά στηρίζοντας τον εκμοντερνισμό των ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Η διατήρηση της πίεσης στην Ελλάδα μέσω του τεράστιου χρέους της διασφαλίζει την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα την καταστίσουν ανταγωνιστική επεσήμανε ο Philipp Roesler.

«Δεν χρειάζεται νέο κούρεμα στην Ελλάδα καθώς θεωρώ ότι επιτέλεσαν με μεγάλη επιτυχία την δημοσιονομική τους σταθεροποίηση, αυξάνοντας τα ποσοστά των εξαγωγών» σημείωσε προσθέτοντας ότι «η συζήτηση για ενδεχόμενο κούρεμα δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε και για την Ευρωζώνη».

«Το χρέος της Ελλάδας είναι ακόμη τεράστιο και δείχνει ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της» τόνισε ο Philipp Roesler προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά ένα κούρεμα δεν αποτελεί λύση καθώς θα έκανε τον δρόμο μακρύτερο».

Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στο πεδίο επωφελούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, κυρίως στο θέμα της ηλιακής ενέργειας, σημειώνοντας ότι «μια έξυπνη ενεργειακή υποδομή στηρίζει την πραγματική οικονομία».

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-25/roesler-says-no-shortcuts-to-easing-greece-debt-load.html

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο Stefan Karlsson ισχυρίζεται, σε σύντομο άρθρο του για την CHRISTIAN SCIENCE MONITOREurope: Slowly Pulling out of Crisis?») ότι, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει διατηρήσει το πλεόνασμά της, σε αντίθεση με την πεποίθηση του Paul Krugman, που πρέσβευε έλλειμμα για την Γερμανία, ώστε να βοηθηθούν οι άλλες χώρες, οι περισσότερες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης σημείωσαν και αυτές πλεόνασμα. Το σύνολο του πλεονάσματος για την ευρωζώνη το 2011 ανερχόταν στα €15 δις ή αλλιώς στο 0,16% του ΑΕΠ. Το πλεόνασμα της Γερμανίας ανερχόταν στα €147 δις. Τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Μάιο ωστόσο, το πλεόνασμα της ευρωζώνης αυξήθηκε στα €184 δις, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία να σημειώνουν πλεονάσματα και την Ελλάδα, που εξακολουθεί να έχει έλλειμμα, να μειώνει εξαιρετικά το έλλειμμα αυτό.

http://www.csmonitor.com/Business/Stefan-Karlsson/2013/0724/Europe-Slowly-pulling-out-of-crisis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: