Οι διευκρινίσεις του Χρύσανθου ή η τεχνική να “παίρνεις πίσω” δηλώσεις που έκανες…




Ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης, με δήλωσή του διευκιρνίζει ότι διαπίστωσε πως παρερμηνεύτηκαν όσα είπε σε πρωϊνή εκπομπή του ΜEGA και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι.

«Τα δύο κόμματα έχουν αποφασίσει, όχι να τσακώνονται για τα σφάλματα του χθες, αλλά να διορθώσουν από κοινού αυτά τα σφάλματα» επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης και αναφέρει πως την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται δεν υπάρχουν περιθώρια «να τσακωνόμαστε για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια περισσότερο».

Επίσης, ανέφερε πως αναγνώρισε το προφανές ότι για το παρελθόν ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οι απόψεις αυτές δεν συμπίπτουν, αλλά εκείνο που ενώνει σήμερα δεν είναι τι έφταιξε χθες, αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί σήμερα.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι οι υπουργοί, ανεξάρτητα από το κόμμα από το οποίο προέρχονται, είναι όλοι τους υπουργοί της κυβέρνησης και δεν μπορούν να διαχωρίζονται.

«Αυτά όλα ειπώθηκαν καθαρά και μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς εύκολα αν ξαναδεί το βίντεο της εκπομπής» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ:

“Είναι εξόχως προκλητικό να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το κλείσιμό της από το ίδιο το πρωθυπουργικό επιτελείο που πήρε αυτή την εξωφρενικά αντιδημοκρατική απόφαση που μας ρεζίλεψε ως χώρα διεθνώς. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ.Λαζαρίδης ότι αυτός που έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ αυτοί που την κρατάνε μέχρι και σήμερα ζωντανή είναι οι εργαζόμενοί της.

Αυτό που ονομάζει «ταμπού» που έσπασε ο κ. Λαζαρίδης με το «μαύρο» στην ΕΡΤ απορρέει από την ίδια αυταρχική, μνημονιακή λογική χάριν της οποίας θα πρέπει να κλείσουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, καθώς και σχολεία, νοσοκομεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, τον αγώνα για την υπεράσπιση του πολιτισμού και της δημοκρατίας”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-Νίκος Αρμένης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: