Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας στην Κύπρο




Σε άρθρο γνώμης για την INDEPENDENT, o Nick Kochan εκτιμά ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος διατήρησε σκληρή γραμμή στην Κύπρο, ώστε να εξυπηρετήσει την προεκλογική παρουσία των Χριστιανοδημοκρατών και να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι είναι προσεκτική με την χρήση του δημόσιου χρήματος, μετά την παροχή βοήθειας στις πορτογαλικές και ιρλανδικές τράπεζες («Resist this Cross-border Bullying of Cyprus»).

Επιπλέον οι Ευρωπαίοι προσέβαλαν τους Κυπρίους, κατηγορώντας τους ότι έδωσαν χρηματικό άσυλο στους Ρώσους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ‘ξέπλυμα χρήματος’. Οι Κύπριοι αισθάνονται πικραμένοι και ότι τους επιπλήττουν, κάτι που είναι σαφές από το γράμμα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε στην τρόικα.

Στο σύνολό τους επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την ευρωζώνη. Αν και μια έξοδος της Κύπρου θα ήταν ενδεχομένως ασήμαντη για την οικονομία της ευρωζώνης, θα έθετε ένα άσχημο προηγούμενο εκφοβισμού ενός μικρού έθνους από μεγαλύτερα, στον οποίο πρέπει όλοι να αντισταθούμε.

http://www.independent.co.uk/voices/comment/resist-this-crossborder-bullying-of-cyprus-8683433.html?origin=internalSearch

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: