Αντίσταση κατά του διεφθαρμένου συστήματος




Του Πανίκου Παναγιώτου

 Ιστορικά υπάρχει πάντα μια ωμή πραγματικότητα σε σχέση με την εξουσία, τη διαπλοκή και την ατιμωρησία. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις κλεφτών και ψευτών που εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη των εξουσιαστικών δομών και οι οποίοι τιμωρήθηκαν. Συνήθως, ελάχιστοι λογοδοτούν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και διακυβέρνησής τους, ενώ τις πλείστες φορές χρησιμοποιούνται κάποιοι ως εξιλαστήρια θύματα ή πληρώνουν τη νύφη αυτοί που φέρουν και τη λιγότερη ευθύνη.

Επομένως, η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πουλήθηκε η μισή μας πατρίδα και μετά από 39 χρόνια ζητείται ακόμη η καταδίκη των προδοτών. Πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας, γιατί σ’ αυτόν τον τόπο κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν όλοι. Όσο λογοδότησαν στην αμερικανική δικαιοσύνη ο Μπους, ο Τσέινι και οι συνεργάτες τους σε ΗΠΑ και Βρετανία για τη διάλυση μιας χώρας και τον άδικο χαμό εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών και Ιρακινών, όσο πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους αιμοσταγείς δικτάτορες, διεφθαρμένοι εξουσιαστές -πάσης ιδεολογίας, εθνικότητας και θρησκευτικής αντίληψης-, άλλο τόσο θα πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι για ό,τι συνέβη στην Κύπρο με το πραξικόπημα, την πτώση του αεροπλάνου της « Ήλιος», την έκρηξη στο Μαρί και τη σημερινή οικονομική και κοινωνική τραγωδία.

Η ατιμωρησία δεν είναι θέμα κόμματος, χρώματος και πολιτικής προέλευσης. Η λαϊκή παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» αναδεικνύει το μέγεθος του μόνιμου φαινομένου της αλληλοκάλυψης πολιτικών, τραπεζιτών και άλλων διαπλεκομένων στο εσωτερικό μέτωπο και στη διεθνή συμμορία τοκογλύφων. Επομένως, οι υποσχέσεις και τα παχιά λόγια περί τιμωρίας ενόχων μπορεί να θεωρηθούν ως μια νέα ουτοπία και απάτη. Μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο στο τέλος της ημέρας.

Ένας φτωχός, απελπισμένος, καταχρεωμένος, άνεργος και ριγμένος στις αδιέξοδες σκέψεις του τίμιος πολίτης μπορεί ακόμη να σκεφτεί ή να οδηγηθεί στην αυτοχειρία, αλλά κανένας πολιτικός ή τραπεζίτης απατεώνας δεν θα αυτοκτονήσει από ενοχές και ούτε θα δικαστεί -με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις- για όσα παράνομα έπραξε. Αυτό αποδεικνύει η ιστορική εμπειρία.

Μόνη ελπίδα και δύναμη για τον κόσμο της Κύπρου και για τη σωτηρία της πατρίδας είναι πλέον η ατομική και η συλλογική αντίσταση στο διεφθαρμένο σύστημα που καθυπόταξε το νησί μας στους τροϊκανούς.

http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: