Δύο νεκροί, 61 τραυματίες, ένας επιβάτης “δεν καταμετρήθηκε” – Αποφεύχθηκε η τραγωδία




Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο επιβάτες σκοτώθηκαν και 61 τραυματίστηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Asiana Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δεν ισχύει η προηγούμενη πληροφορία ότι 60 επιβάτες “δεν είχαν καταμετρηθεί”. Μόνο ένας επιβάτης αγνοείται στις 9 το βράδυ ώρα Ουάσιγκτον (4 το πρωί ώρα Ελλάδος).

Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους και τους τραυματισμούς επιβατών και τόνισαν ότι γίνονται προσπάθειες για να βοηθηθούν οι επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ένας εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι από τις τραυματίες τουλάχιστον 40 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.

Ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Νότιας Κορέας στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε στο Reuters ;oti τουλάχιστον ένας είναι ο νεκρός και 20 έως 30 οι τραυματίες από τη συντριβή του νοτιοκορεατικού Boeing 777 της Asiana Airlines. Sto aeropl;ano ep;ebainan 38 άτομα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, μετέδωσε από τη Σεούλ, ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 292 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν 141 Κινέζοι, 77 Νοτιοκορεάτες και 61 αμερικανοί πολίτες επιβεβαίωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία από τη Σεούλ χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει την εθνικότητα των υπολοίπων επιβατών.

Πηγή: CBS News, CNN, Reuters, DPA, ANA-MPA – Φωτογραφία CNN

Read more: http://mignatiou.com/?p=8097#ixzz2YJYivUEE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: