Το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε άνετα την έδρα του Τζον Κέρι στη Μασσαχουσέτη




Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντουαρντ Μάρκεϊ, ήταν ο νικητής των ειδικών εκλογών στη Μασαχουσέτη, οι οποίες διεξήχθησαν για να συμπληρωθεί στη Γερουσία η κενή θέση που άφησε ο Τζον Κέρι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών. Ο τελευταίος ήταν για πολλά χρόνια γερουσιαστής στη Μασαχουσέτη.

Ο Μάρκεϊ αντιμετώπισε και κέρδισε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Γκάμπριελ Γκόμεζ. Η νίκη του να θεωρείται κομβική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να διαταραχτεί η ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ των δύο πολιτικών σχηματισμών, στην αμερικανική Γερουσία.

Σύμφωνα με τη Boston Globe o Μάρκεϊ, 66 ετών κέρδισε το 55% των ψήφων έναντι του 45% του 47χρονου ισπανόφωνου Γκόμεζ, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων.. Το καλωδιακό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι οι Δημοκρατικοί δαπάνησαν σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν τον υποψήφιο τους στις εκλογές, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό των Ρεπουμπλικάνων.

Αρκετά «μεγάλα» πολιτικά ονόματα των Δημοκρατικών επισκέφθηκαν την Μασαχουσέτη για να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα πίσω από τον τοπικό υποψήφιο. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: