Ρώσος μεγιστάνας έδωσε το αεροπλάνο του στον κ. Αναστασιάδη – Πρώην πελάτης του – Πολλά τα ερωτηματικά…




Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, επέλεξε να μιλήσει ο ίδιος για το θέμα της μετάβασής του στο Παρίσι με το ιδιωτικό αεροπλάνο φίλου του, γνωστού Ρώσου επιχειρηματία και βουλευτή, ο οποίος φέρεται να είναι πελάτης του δικηγορικού γραφείου, που ίδρυσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου και μετά την εκλογή του το διαχειρίζονται συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εξαγοράζεται για μια μετάβαση στο εξωτερικό αξίας έξι χιλιάδων ευρώ. Ο γνωστόν ο κ. Αναστασιάδης, μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι για να συναντήσει τον κ. Ολάντ και χρησιμοποίησε το ιδιωτικό τζετ του Ρώσου Γερουσιαστή φίλου του, Λεονίντ Λεπέτεβ.

«Τι ενοχλεί κάποιους να βλέπουν, το φεγγάρι ή το δάκτυλο; Tο φεγγάρι ήταν η σημαντική συνάντηση που είχα με το Γάλλο ομόλογό μου και η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί. Το δάκτυλο, η μετάβαση της προεδρικής αποστολής διά της κανονικής οδού, η οποία θα στοίχιζε στα ταμεία του κράτους 6 χιλιάδες ευρώ», δήλωσε στο Σίγμα ο κ. Αναστασιάδης

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος γερουσιαστής

Σύμφωνα με το Σίγμα, ο φίλος του κ. Αναστασιάδη είναι ο γερουσιαστής της Ρωσικής Δούμας Λεονίντ Λεπέτεβ. Είναι προσωπικός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και πελάτης στο πρώην δικηγορικό γραφείο του τα τελευταία 20 χρόνια. Η πληροφορία αυτή έδωσε αφορμή για σχόλια, ενώ ένα βασικό ερώτημα είναι εάν ο κ. Λεπέτεβ διέθετε χρήματα στην Κύπρο και εάν τα φυγάδευσε πριν από την απόφαση για “κούρεμα” των καταθέσεων στη Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου.

Το Σίγμα αναφέρει ότι ο εν λόγω Ρώσος, συνέβαλε με την παραχώρηση του πολυτελούς ιδιωτικού του τζετ στην Προεδρική αποστολή για τη διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία την περασμένη Τρίτη, όπου το απόγευμα της επόμενης μέρας ήταν προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου με το Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ρώσος Γερουσιαστής  διαθέτει τρία πολυτελή τζετ, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται μόνιμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η διαχείριση του εν λόγω αεροσκάφους ανήκει στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.

Ο κ. Λεμπετεφ  είναι στη λίστα με τους πλουσιοτέρους Ρώσους. Μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης Τράπεζας, των βρετανικών εφημερίδων London’s Evening Standard και The Independent, ενω κατέχει και το 15% της ΑΕΡΟΦΛΟΤ. Ο εν λόγω κύριος ήταν και πρώην πράκτορας της ΚGB.

Ο Πρόεδρος απέφυγε την καθυστέρηση του εν μέσω απεργιών

Το κυπριακό κανάλι αναφέρει επίσης ότι η συμβολή του Ρώσου Γερουσιαστή για τη μετάβαση του Προέδρου στη Γαλλία, προέκυψε, εφόσον ήταν ορατός ο κίνδυνος ματαίωσης της συνάντησης με το Γάλλο Πρόεδρο, αν ο πρόεδρος με τη συνοδεία του, μετέβαιναν με κανονική πτήση, εξαιτίας των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα γαλλικά αεροδρόμια.

Η προγραμματισθείσα δρομολογημένη πτήση Λάρνακα – Ρώμη – Παρίσι, δε μπορούσε να καταστεί εφικτή λόγω των απεργιών.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, συνεργάτης του Προέδρου στο πρώην δικηγορικό γραφείο του, ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι το τζετ θα μετέβαινε στη Γενεύη για συντήρηση.

Σε επικοινωνία του Προεδρικού με το Ρώσο, αμέσως παραχώρησε το αεροπλάνο του χωρίς καμία χρέωση για τη μετάβαση της προεδρικής συνοδείας στο Παρίσι.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: