Ομογενής επενδύει στην Ελλάδα




Σε άρθρο της Carol J. Williams στην LOS ANGELES TIMES  με τίτλο «An immigrant’s uphill push for a greener Greece» παρατίθεται συνέντευξη του ομογενή επιχειρηματία από την Αμερική Ευτύχη Βλαχάκη ιδρυτή της Venus Laboratories και Earth Friendly Products που παράγει βιολογικά απορρυπαντικά, ο οποίος  αντιπαλεύοντας  τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, τη διαφθορά και την εχθρική στάση των άλλων βιομηχάνων στην Ελλάδα, επιδιώκει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και να καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα  ο κ. Βλαχάκης σκοπεύει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο και κέντρο διανομής στην γενέτειρα του, κάτι που όπως υποστηρίζει ο ίδιος πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς και ευκαιρίες συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο, ενώ αναμένεται να συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

Σημειώνει ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι η στρατηγική θέση του λιμανιού του Πειραιά, ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και το οποίο αναβαθμίζεται περεταίρω από την Κίνα, θα βοηθήσει σημαντικά την επιχείρηση του στο να αποκτήσει ευκολότερη πρόσβαση στην Μέση Ανατολή.

http://www.latimes.com/news/world/worldnow/la-fg-wn-global-voices-greening-greece-20130619,0,3691657.story

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: