Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού τη φετινή περίοδο προβλέπει ο ιδρυτής της HotelBrain




Συνέντευξη του Πάνου Παλαιολόγου, ιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας ξενοδοχειακής ανάπτυξης και διαχείρισης ‘HotelBrain”, πρόβαλλε το δίκτυο CNBC, με τίτλο “Why Greek tourism is picking up?”. Στην ολιγόλεπτη συνέντευξη υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων ότι φέτος οι Έλληνες ξενοδόχοι προσβλέπουν σε τουριστική ανάκαμψη μετά την πτώση της τάξης του 5.5% που σημειώθηκε το 2012.

Οι προβλέψεις αυτές, τόνισε ο κ. Παλαιολόγος είναι βάσιμες, δεδομένου ότι αν και βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση 10% στις ξενοδοχειακές κρατήσεις.

Ο διευθυντής της HotelBrain πρόβαλε επίσης τον καθοριστικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας για την ελληνική οικονομία, καθώς ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 16% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ και απασχολεί το 1/5 του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Ο κ. Παλαιολόγος υποστήριξε επίσης ότι αντιμετωπίζουμε την κρίση προσφέροντας ‘value for money’ παροχές, ενώ τόνισε και την αναβάθμιση πολλών ξενοδοχειακών μονάδων (κυρίως καταλυμάτων για οικογένειες).

Τέλος, σε ερώτηση για το ασταθές κοινωνικοπολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, χαρακτήρισε ως προσωρινές τις επιπτώσεις που παρατηρήθηκαν πέρυσι στον ελληνικό τουρισμό λόγω των κοινωνικών αναταραχών ενόψει των εκλογών, προσθέτοντας ότι η εικόνα που κυριαρχεί για την Ελλάδα είναι συχνά διαστρεβλωμένη.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000178027&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: