Υποχώρηση σημείωσε η Γουόλ Στρίτ




O δείκτης S&P των 500 μετοχών στην Γουόλ Στριτ, κατέγραψε πτώση για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Σε σύγκριση με το προηγούμενο χρηματιστηριακό πενθήμερο, οι τρεις δείκτες (συμπεριλαμβανομένου του Nasdaq Composite, όπως και του βιομηχανικού δείκτη Ντάου Τζόουνς) είχαν απώλειες, κάτι που δεν ξανασυνέβη μετά τα μέσα Απριλίου, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Ρόιτερς αποδίδει τις ανωτέρω εξελίξεις στις διάχυτες ανησυχίες, που τρέφουν πολλοί επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετοχών, εκτιμώντας από την δική τους πλευρά ότι, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα Fed πρόκειται να καθυστερήσει, πιθανόν δε ταυτοχρόνως και να σμικρύνει το επαναλαμβανόμενο τους τελευταίους μήνες πρόγραμμά της για την εξαγορά των κρατικών χρεογράφων ΗΠΑ, με σκοπό να τονωθεί η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

‘Ολες οι σημερινές τελικές μεταβολές στους χρηστικούς δείκτες είναι, για τα δεδομένα της Γουόλ στριτ, ανεπαίσθητες.

-Μόλις εννέα μονάδες κέρδισε τελικά ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς κλείνοντας το νυν χρηματιστηριακό πενθήμερο στο επίπεδο των 15.300 μον. (15.303,10) με ημερήσια ποσοστιαία άνοδο μόλις 0,06%, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία για την συνεδρίαση της Παρασκευής που δίνει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς με το κλείσιμο συναλλαγών.

– Μια μονάδα απώλεσε ο S&P 500, με ημερήσια ποσοστιαία κάθοδο 0,06% και τελική διαμόρφωση στις 1.650 μονάδες. 

Τέλος ο Nasdaq Composite με τις μετοχές ναυτιλίας και τεχνολογίας, απώλεσε μισή εκατοστιαία μονάδα (0,01%) κλείνοντας στις  3.460 .

* Σε βάση πενθημέρου, οι ποσοστιαίες απώλειες των τριών δεικτών είναι οι εξής:  Dow 0.3 %,  S&P 500 και Nasdaq ο καθένας 1.1 % .-

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: