Η WSJ για τους βουλευτές που οπλοφορούν




Στο θέμα της οπλοφορίας Ελλήνων βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, αναφέρεται ο Stelios Bouras σε άρθρο στο ιστολόγιο της εφημερίδας Wall Street Journal, με τίτλο «Greeks Fear Lawmakers Toting Guns», όπου αναφέρεται ότι «πριν από έναν χρόνο, οι απειλές για την ελληνική Βουλή προέρχονταν από εξοργισμένους διαδηλωτές που πετούσαν μολότοφ στο κτίριο, ενώ σήμερα η αστυνομία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, λόγω του φόβου ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί προσέρχονται οπλισμένοι».

Όπως δήλωσε στην WSJ, κοινοβουλευτικός αξιωματούχος «είναι η μεγαλύτερη αύξηση στα μέτρα ασφαλείας που έχουμε δει από την εποχή των βίαιων διαδηλώσεων έξω από τη Βουλή. Αυτή τη φορά, η απειλή έρχεται από το εσωτερικό».

Συγκεκριμένα, στο άρθρο γίνεται αναφορά στο επεισόδιο της 20ης Μαΐου, όταν φρουροί της Βουλής παρατήρησαν βουλευτή να φέρει όπλο και «καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι μέλος της υπερεθνικιστικής Χρυσής Αυγής, ορισμένοι ανησυχούν για βαθιά ιδεολογικά ρήγματα που μπορεί να μετατραπούν σε πολιτική βία».

Αναφορά γίνεται επίσης στο πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΧΑ, Γ. Γερμενή, και των φρουρών ασφαλείας του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ενώ τονίζεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις  της WSJ.

http://blogs.wsj.com/eurocrisis/2013/05/28/greece-worries-about-legislators-toting-handguns/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: