Ο Κάμερον καλεί την ΕΕ σε δράση ενάντια στη φοροδιαφυγή




Ο Βρετανός Πρωθυπουργός κάλεσε, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , Herman Van Rompuy, την ΕΕ να οργανώσει διεθνή δράση ενάντια στη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με ανταπόκριση του Bruno Waterfield για την TELEGRAPH, με τίτλο «David Cameron urges EU crackdown on tax evasion».

Στη επιστολή του, ο κ. Cameron αναφέρει ότι ενόψει της Συνόδου των G8 τον ερχόμενο Ιούνιο, υπάρχει η δυνατότητα η ΕΕ να υποστηρίξει διεθνείς προσπάθειες και να ληφθούν δραστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.  Γράφει χαρακτηριστικά:

“Η απώλεια φορολογικών εσόδων που οφείλεται στη φοροδιαφυγή είναι συγκλονιστική. Σε μια περίοδο δημοσιονομικής εξυγίανσης, κατά την οποία σκληρά εργαζόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να υποστούν επιπρόσθετα βάρη, χρειαζόμαστε συντονισμένες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο». Στην πράξη προτείνει ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη χρήση offshore trust, ενώ χαιρετίζει τις πρόσφατες συμφωνίες χωρών της ΕΕ με τις ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών. Ο ίδιος δεσμεύτηκε για τη συμμόρφωση βρετανικών offshore χρηματοοικονομικών κέντρων, μετά από καταγγελίες από την Αυστρία ότι το Γιβραλτάρ, αλλά και τα νησιά Κέιμαν και Τσάνελ, είναι ο παράδεισος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10017966/David-Cameron-urges-EU-crackdown-on-tax-evasion.html

ΕΥΡΩΖΩΝΗ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ: Στην δραματική αύξηση της ανεργίας στην Ισπανία και την Ελλάδα αναφέρεται άρθρο του Charles Riley στην ιστοσελίδα του CNN MONEY με τίτλο «Unemployment misery deepens in Spain and Greece».

Η Ισπανία και η Ελλάδα παρουσιάζουν τα ίδια περίπου υψηλά ποσοστά ανεργίας, που ανέρχεται στο 27,2%, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες. Η ανεργία στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών πλήττει το 34,2% των Ελλήνων, ενώ εκτοξεύεται στο 59,3% στις ηλικίες μεταξύ 15 και 24 ετών.

http://money.cnn.com/2013/04/25/news/economy/spain-greece-unemployment/

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ: Η CHRISTIAN SCIENCE MONITOR δημοσιεύει άρθρο για την επίκληση όρου στη συνθήκη Σένγκεν από την Ελβετία, σύμφωνα με τον οποίο, η Ελβετία βάζει όριο στην έκδοση αδειών παραμονής των Ευρωπαίων της ευρωζώνης στα εδάφη της. Από την 1 Μαΐου το όριο αφορά σε 53.700 Ευρωπαίους ανά έτος, εξαιτίας υπερβολικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια. Η κίνηση των Ελβετών δέχτηκε δριμεία κριτική από την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Catherine Ashton.

http://www.csmonitor.com/World/Global-News/2013/0425/Switzerland-shuts-the-door-on-EU-migrants-A-new-us-vs.-them-in-Europe

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: