Η λίστα των 6.000 «φυγάδων» των κυπριακών τραπεζών δημοσιεύεται στο “Εθνος της Κυριακής”




Μια μεγάλη αποκάλυψη φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής» και ο συνάδελφος ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πρόκειται για την απόρρητη λίστα της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, με τα 6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λίγο πριν από το Eurogroup όπου αποφασίστηκε το «κούρεμα» καταθέσεων, απέσυραν δισ. ευρώ από τις τράπεζες της Κύπρου.

Την «άκρη του νήματος» για την αναζήτηση των υπευθύνων και τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου υπάρχουν, για την προνομιακή πληροφόρηση που ενδεχομένως υπήρξε ώστε κάποιοι να προλάβουν να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτός Κύπρου, πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων, αποτελεί η απόρρητη λίστα των 6.000 ατόμων που έχει στα χέρια της ήδη η Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής βουλής.

Οπως είχε μεταδώσει πρώτο το Mega Κύπρου – ρεπορτάζ της ΝΑΤΑΣΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ-μέσα σε 15 ημέρες έκαναν φτερά από τη Λαϊκή και  την Τράπεζα Κύπρου, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Mega αποκάλυψε ότι:

Αναζητώντας  ποιοι κρύβονται πίσω από εταιρείες που φυγάδευσαν κεφάλαια  θα πρέπει να  γίνει έρευνα εις βάθος για να αποδειχθεί ότι κάποιοι γνώριζαν. Εταιρίες όπως  MODISANNA LTD, που έβγαλε εκτός Κύπρου πέραν των 10 εκατ. σε ρούβλια,  οδηγούν και πάλι στο δικηγορικό γραφείο “ΝΙΚΟΣ ΧΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  AND  PARTNERS. Με  βάση στοιχεία από τον Εφορο Εταιρειών, η συγκεκριμένη εταιρεία συνδέεται  με συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. http://mignatiou.com/?p=1239#ixzz2QMJqwaqT

Όλα τα ονόματα θα δημοσιευθούν σε 12 σελίδες αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του «Έθνους της Κυριακής», το οποίο θα κυκλοφορήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ και στην Κύπρο, ως ειδική έκδοση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63812341

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: