Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επιθεώρηση από την Τρόϊκα: “Δεν είμαστε ακόμα εκεί”…




Ανώτερη πηγή της Τρόϊκα δήλωσε πριν από λίγο ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως και η επιθεώρηση, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα . “Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα εκεί” (“we are close, but not yet there”), δήλωσε η πηγή, η οποία αναμένει ολοκλήρωση της συμφωνίας σύντομα. Είχαν προηγηθεί ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων από την Αθήνα, που ανέφεραν ότι “υπάρχει συμφωνία”.

Σύμφωνα με το “Εθνος” και τις ιστοσελίδες άλλων εφημερίδων:

Σε συμφωνία κατέληξαν η λεληνική πλευρά και η τρόικα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται σε τηλεγράφημά του το Reuters και αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

«Η τρίτη αποστολή επιθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα με συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», εδήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένα από τα μέλη της αποστολής.

Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, ώστε να υλοποιηθεί και πρακτικά η εκταμίευση της δόσης.

Την ύπαρξη συμφωνίας, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, επιβεβαιώνουν πηγές και του Υπουργείου Οικονομικών με βάση πληροφορίες από παράγοντες που παρακολούθησαν από κοντά τις διαβουλεύσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι εάν η συμφωνία οριστικοποιηθεί, κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο, θέμα που αποτελεί άλλωστε αντικείμενο τις εν εξελίξει σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, αναχώρησε από την Αθήνα αργά χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: