Ερντογάν κατά πάντων: “Νετανιάχου είσαι τρομοκράτης, Μακρόν θυμήσου τα ‘Αδανα”




Νέα πυρά κατά του  Μπεντζαμίν Νετανιάχου αλλά και του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις τους για εισβολή των των Τούρκων στην Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε άμεσα στις βολές του Ισραηλινού Πρωθυπουργού που είπε ότι μόνο ως πρωταπριλιάτικη φάρσα θα μπορούσε να δεχτεί μαθήματα ηθικής από την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του είπε απευθυνόμενος στον ισραηλινό πρωθυπουργό:

” Ε! Νετανιάχου. Εσύ είσαι ένας εισβολέας. Είσαι σε αυτή την γη ως κατακτητής.  Είσαι τρομοκράτης. Η ιστορία καταγράφει αυτά που έκανες στους Παλαιστίνιους. Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και κατά των Γάλλων με αφορμή τις δηλώσεις Μακρόν για την Αφρίν και την πρόθεση της Γαλλίας  να στείλει στρατεύματα στη Συρία.

Δεν θέλαμε ποτέ να ακούσουμε από τις Γαλλία αυτές τις δηλώσεις, είπε ο Ερντογάν ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ήττα των Γαλλικών στρατευμάτων στα Άδανα, κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, λέγοντας

” Τα  Αδάνα γνωρίζουν καλά τι  είναι οι Γάλλοι και οι Γάλλοι γνωρίζουν καλά ταΑδάνα. Στο παρελθόν, τα  Αδάνα έδωσαν την πιο όμορφη απάντηση τόσο στους ίδιους τους Γάλλους κατακτητές όσο και στις αρμενικές συμμορίες που ανέθρεψαν”.

Πηγή: Ηurriyet

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: