Συνήλθε το ΣΑΕ της Τουρκίας: Είναι κακοί γείτονες οι Έλληνες, ανακοίνωσε χωρίς ντροπή




Νέα προσπάθεια να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη έκαναν σήμερα οι Τούρκοι, την στιγμή που το ζήτημα των προκλήσεων έχει φθάσει στην διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, που συνήλθε σήμερα, έκανε μια γενική αξιολόγηση των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η Άγκυρα δεν θα παραχωρήσει ποτέ κανένα από τα δικαιώματά και συμφέροντά της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξη πως “τονίστηκε ότι παρακολουθείται με ιδιαίτερη ευαισθησία από την πλευρά της Τουρκίας η στάση και συμπεριφορά της Ελλάδας που δεν συνάδει με την καλή γειτονία. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μην παραχωρήσει ποτέ κανένα από τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της”.

Λέει συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε μία γενική αξιολόγηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι η στάση και οι συμπεριφορές της Ελλάδας  που  είναι αντίθετες στην καλή γειτονία παρακολουθούνται με ευαισθησία απο την Τουρκία και αποφασίσθηκε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει με κανενα τρόπο  από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν και τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να εμφανίζεται… ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές της, που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με τον θύλακα της Αφρίν, ωστόσο, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Άγκυρα προειδοποίησε επίσης το Ιράκ ότι προτίθεται να επέμβει σε ιρακινό έδαφος, εάν η Βαγδάτη δεν θέσει τέλος στη δράση του κουρδικού PKK, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Περισσότερες ειδήσεις απο την Ελλάδα εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: