Για τις τουρκικές παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ ενημέρωσε τον πρέσβη της Κούβας ο Συλλούρης




Για τις εξελίξεις σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, τον νέο Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, Omar Leyva Rafull, εκφράζοντας παράλληλα, την απογοήτευσή του για την ανοχή της διεθνούς κοινότητας προς την τουρκική προκλητικότητα, τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Συλλούρης δέχθηκε σήμερα στη Βουλή το νέο Πρέσβη της Κούβας, ο οποίος ευχαρίστησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον κυπριακό λαό ευρύτερα, για τη διαχρονική και σταθερή στήριξή τους προς την Κούβα.

Επαναβεβαίωσε δε τη στάση αρχών που τηρεί η χώρα του σε ό,τι αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε ακόμα πως η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να συνάδει με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολούθως, ο Πρέσβης της Κούβας αναφέρθηκε στην ανάγκη επικύρωσης της Συμφωνίας Συνεργασίας Κούβας – Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης, ώστε η Συμφωνία να τεθεί σε εφαρμογή το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να προωθήσει το θέμα.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των κοινοβουλευτικών και γενικότερων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, και εκφράστηκε από κοινού η βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας, με ιδιαίτερες αναφορές στους τομείς της υγείας και του τουρισμού.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
27/02/2018 14:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: