Σφοδρή επίθεση Θεοχάρους σε Αναστασιάδη για Αμμόχωστο και κινήσεις ψευδοκράτους




“Επειδή το θέμα της Αμμοχώστου επανέρχεται στο προσκήνιο με την γνωστή θέση των Τούρκων περί επιστροφής της πόλης με ταυτόχρονο άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, και επειδή οι πολίτες της πόλης εμπαίζονται εμείς είχαμε και έχουμε σαφή θέση”.

“Η Τουρκία έχει υποχρέωση με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για επιστροφή της πόλης χωρίς αντάλλαγμα. Είναι θέμα πρόταξης και απόδειξης από την Άγκυρα ότι θέλει λύση”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δεσμευτεί ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου ήταν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και μάλιστα προ της λύσης του Κυπριακού.

Τελικώς τις δεσμεύσεις τις ρούφηξε το καλό κλίμα των συνομιλιών και με την συνεχή υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων, η επιστροφή παράμεινε ακόμη μια από τις πολλές ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του Προέδρου. Έγινε όμως η παράσταση της Αντιγόνης στην Σαλαμίνα με άδεια του «Υπουργείου Πολιτισμού της ΤΔΒΚ», τονίζει καταληκτικά στην ανακοίνωση η Δρ. Ελένη Θεοχάρους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

 

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/09/2017 13:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: