«Να εμβαθύνουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις των λαών μας», είπε σε άπταιστα ελληνικά η Κέιτ Σμιθ

Η πρέσβης της Αγγλίας στην Αθήνα, Kate Smith,  ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣΗ πρέσβης της Αγγλίας στην Αθήνα, Kate Smith, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, συνοδευόμενη από την υποπρόξενο στην Κέρκυρα, Γκέιλ Χιούγκς – Πίκουλα, επισκέφθηκε την Κέρκυρα και μίλησε για μια σειρά θεμάτων όπως ο τουρισμός, τα προβλήματα που δημιουργεί μερίδα Βρετανών τουριστών, αλλά και τις γενικότερες σχέσεις των δύο λαών”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συνάντησε τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τον διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, ταξίαρχο, Ιωάννη Ματσούκα και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμη Γεωργακόπουλο.

Η κα Σμιθ μιλώντας απταίστως τα ελληνικά, συζήτησε με τον περιφερειάρχη για την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα και την αύξηση των Βρετανών τουριστών που άγγιξε το 7% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ενημερώθηκε πέραν του τουρισμού και για προβλήματα καθημερινότητας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, και πώς αυτό μπορεί να ξεπεραστεί προκειμένου να υπάρχει ποιότητα στη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν στην πρόληψη και αποφυγή προβλημάτων κατά την περίοδο της θερινής περιόδου, μέσω της διοχέτευσης πληροφοριών στους εν δυνάμει Βρετανούς τουρίστες, και στην κατεύθυνση αυτή κατατέθηκε η ιδέα της πραγματοποίησης βίντεο, το οποίο θα φιλοξενείται στις πτήσεις από Βρετανία προς ΤΑ Ιόνια Νησιά, με έμφαση σε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες και όσα πρέπει να αποφεύγουν κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Όσον αφορά στις βρετανικές επενδύσεις στα Ιόνια Νησιά, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που θα μπορούσαν να υπάρξουν: ήδη η βρετανική κοινότητα των μόνιμων κατοίκων στα νησιά είναι πολυπληθής, ενώ ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να σέβονται τοΝ τόπο και τους κατοίκους του».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στον δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, η Βρετανίδα πρέσβης ενημερώθηκε σχετικά με θέματα που αφορούν τον τουρισμό και κυρίως το νεανικό τουρισμό, καθώς επίσης και θέματα που απασχολούν τους Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στο νησί.

Η κ. Σμιθ επισήμανε στον δήμαρχο Κέρκυρας, την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της πρεσβείας, για την ενημέρωση των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται την Κέρκυρα, προκειμένου να υπάρξει πρόληψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως το αλκοόλ και η ασφάλεια, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Βρετανίας με την Κέρκυρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ανανεώσουμε και να εμβαθύνουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών μας».

Η πρέσβης της Μ. Βρετανίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενίσχυση των επαφών με τους τοπικούς φορείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και την οδοποιία, καθώς και τις προτεραιότητες του δήμου και στον προγραμματισμό που υπάρχει προκειμένου να διευθετηθούν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, η κ. Σμιθ συζήτησε με τον αστυνομικό διευθυντή επιμέρους ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ κατά την επίσκεψή της στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, ενημερώθηκε για όλα τα συμβάντα στο Ιόνιο, και δη για τις φωτιές που σημειώθηκαν φέτος στη Ζάκυνθο, τους ελέγχους που ασκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ασφάλεια των αεροδρομίων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη της Βρετανίδας πρέσβειρας στην υπηρεσία μας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η κ. Σμιθ ήταν πλήρως ενήμερη για όλες τις δράσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Ιόνιο, ενώ ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των τουριστών».

Περισσότερες ειδήσεις Κόσμος εδώ
Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

20/09/2017 20:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ,
Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα

1 Comment on "«Να εμβαθύνουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις των λαών μας», είπε σε άπταιστα ελληνικά η Κέιτ Σμιθ"

  1. Apollodoros Apollodorou | September 20, 2017 at 2:04 PM | Reply

    πάλι καλά που δεν είπαμε το περίφημο “ιδού κ. Σμιθ” τα εδάφη σας (ο στρατός σας) μιας και μας έκανε την τιμή να μιλήσει άπταιστα Ελληνικά!!!!είδηση και αυτή!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*