Κούρσα εξοπλισμών στην Κορεατική: Προς απόκτηση ισχυρότερων πυραύλων και η Νότια Κορέα




Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και Νότιας Κορέας συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης να αναθεωρηθεί διμερής συμφωνία η οποία θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ, όπως ευελπιστούσε ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος.

Η διμερής συμφωνία του 1979, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η πολεμική τους κεφαλή δεν θα ξεπερνούσε σε βάρος τα 500 κιλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας οι δύο ηγέτες «κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία για να αναθεωρηθεί η “οδηγία για τους πυραύλους”».

Στην ανακοίνωση, για την οποία μετέδωσε ρεπορτάζ το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο κ. Παρκ ανέφερε ότι ο ΝτόναλντΤραμπ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της πολεμικής κεφαλής που θα φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι- όπως επιδίωκε η Σεούλ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ επίσης «έδωσε την καταρχήν έγκρισή του για τις σχεδιαζόμενες αγορές από τη Νότια Κορέα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού (αξίας) δισεκατομμυρίων δολαρίων», για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Νότιος Κορέα/ΣΕΟΥΛ 02/09/2017 08:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: