Οι τράπεζες αποφασίζουν από μέρα σε μέρα για την επαναλειτουργία του Μεγάλου Καναλιού




Την «μεταξύ τους σχέση» για τα δάνεια του Mega, τα οποία είναι απόλυτα εγγυημένα σε αντίθεση με άλλων εταιρειών ΜΜΕ και όχι μόνο, που ΔΕΝ είναι εγγυημένα, προσπαθούν να διευθετήσουν εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας οι τραπεζίτες που ασχολούνται με το θέμα και μελετούν το τελικό business plan, συσκέπτονται εντατικά μεταξύ τους τις τελευταίες ημέρες, για να απαντήσουν στις εποικοδομητικές προτάσεις των μετόχων του Μεγάλου Καναλιού, σχετικά με την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μέτοχοι δήλωσαν ήδη την πρόθεση τους να συνεισφέρουν σημαντικά νέα κεφάλαια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις πληρωμές των μισθών των εργαζομένων και για την επανεκκίνηση, η οποία εάν συμφωνήσουν οι τράπεζες, θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση των μετόχων του Mega, του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, του κ. Ιβάν Σαββίδη και του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, είναι να προχωρήσουν αποφασιστικά και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Όσοι συνεργάζονται σε αυτή την προσπάθεια είναι βέβαιοι ότι η επόμενη μέρα του καναλιού θα θυμίζει την καλή εποχή του Mega.

  • Μιλώντας με καλό γνώστη του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων, μας είπε -και έχει δίκιο- ότι «χρειάζεται ταχύτητα (εκ μέρους των τραπεζών) για να μην βρεθούμε ενώπιον της περίπτωσης κατά την οποία η εγχείρηση θα έχει πετύχει, αλλά ο ασθενής θα έχει πεθάνει!!!».

Είμαστε πολύ κοντά στην επαναλειτουργία, πρόσθεσε, απλά απαιτείται να δράσουν άμεσα οι τράπεζες. Με τη νέα μετοχική σύνθεση, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από το πρόσφατο παρελθόν, όταν δύο εκ των πρώην μετόχων είχαν στις πλάτες τους δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Τα δεδομένα άλλαξαν εντελώς και οι τραπεζίτες έχουν απέναντι τους τρεις γνωστούς για την οικονομική τους ευρωστία επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν οι τράπεζες εγκρίνουν το business plan, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επαναλειτουργίας του MEGA και η υλοποίηση του σχεδιασμού που εκπόνησε ομάδα στελεχών που όρισαν οι τρεις μέτοχοι υπό τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της προσπάθειας για την επαναλειτουργία.

  • Σημειώνουμε ότι η “επόμενη μέρα” για το Mega θα χαρακτηρίζεται από τον απόλυτο σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: