Γουρουνάκια εμπνευσμένα από τους Pink Floyd θα σκεπάσουν το όνομα Τραμπ στον Πύργο του Σικάγου

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερα γουρουνάκια-μπαλόνια θα στέκονται το ένα πίσω από το άλλο, σαν να παρελαύνουν, με τρόπο ώστε να καλύπτουν το όνομα του αμερικανού προέδρου στον Πύργο Τραμπ στο Σικάγο.

Η ιδέα ανήκει στον αρχιτέκτονα Τζέφι Ρόμπερτς ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Νοέμβριο ενώ όλο το πρότζεκτ ονομάζεται:«Flying Pigs On Parade» (Ιπτάμενα γουρουνάκια παρελαύνουν).

Συγκεκριμένα τέσσερα γουρουνάκια από χρυσό θα τοποθετηθούν οριζόντια, το ένα πίσω από το άλλο, με τρόπο ώστε να καλύπτουν την επιγραφή του Πύργου Τραμπ.

Το κάθε γουρουνάκι-μπαλόνι θα έχει διαστάσεις 30 επί 15 πόδια και θα στέκεται πάνω σε ένα σύρμα η βάση του οποίου θα επιπλέει στο ποτάμι του Σικάγο. Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης κατασκευής σκοπεύει να κάνει το ίδιο και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μπροστά από κτίρια που ανήκουν στον Τραμπ.

«Το 1977 το διάσημο συγκρότημα Pink Floyd κατέγραψε με αλληγορικό τρόπο στο άλμπουμ του «Animals» τη μουσική του έμπνευση ως παρέμβαση-διαμαρτυρία στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στη Μεγάλη Βρετανία», δήλωσε ο εμπνευστής του πρότζεκτ Τζέφρι Ρόμπερτς στην επίσημη ιστοσελίδα του. «Όπως και το βιβλίο του ‘Οργουελ: ‘Η Φάρμα των Ζώων’ στο οποίο βασίστηκε εν μέρει το στιχουργικό μέρος του άλμπουμ, τα μηνύματα του ‘Animals’ δυστυχώς είναι και πάλι επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε», προσθέτει.

Κατερίνα , Ηλιοπούλου

 

 

Be the first to comment on "Γουρουνάκια εμπνευσμένα από τους Pink Floyd θα σκεπάσουν το όνομα Τραμπ στον Πύργο του Σικάγου"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*