Εισηγούνται τον Νικόλα Παπαδόπουλο για Πρόεδρο το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη




Το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη θα προτείνουν στα συλλογικά τους όργανα προς έγκριση την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της συνεργασίας, όπως δήλωσε μετά από συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Διευκρίνισε πως το Κίνημα Οικολόγων θα μεταφέρει αυτή την απόφαση στα συλλογικά όργανα για λήψη τελικής απόφασης ενώ για τη Συμμαχία Πολιτών ανέφερε πως ο Πρόεδρός της διαφώνησε με τη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίου.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ – Για την συνάντηση των Προέδρων των πέντε κομμάτων

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Προέδρων των πέντε κομμάτων με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης έχουμε καταλήξει στα εξής:

Τα τρία κόμματα, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για έγκριση ως κοινού υποψηφίου της συνεργασίας.

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών  θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του κινήματος για να λάβει την τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών, έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή. Επίσης διατύπωσε την αναγκαιότητα για την επιλογή να υπάρχουν κάλπες και ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η συμφωνία πάνω στις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα που στη συνέχεια θα συμφωνηθεί.

Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου

Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική. Ο Ενδιάμεσος Χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για την πρωτοβουλία του για τη σημερινή συνάντηση και για την στήριξή του προς την υποψηφιότητα μου.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική μου.

Ευχαριστίες εκφράζω και στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά μου στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

Με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων της σημερινής απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή.

Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική.

ΚΥΠΕ – Ηλίας Μαυροκέφαλος – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/04/2017 14:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: