«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ…- Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα» στο Μέγαρο Μουσικής




«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ…- Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα».

Με αυτόν τον συμβολικό τίτλο η Ομάδα Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, την Τρίτη 28 Μαρτίου. Στόχος της είναι να χτίσει τη γέφυρα που ενώνει τους δύο σταθμούς της δράσης της, την Κρήτη και τη Σμύρνη.

Πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών δίνει το «παρών» σε μία παράσταση, όπου δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, η Κρήτη και η Σμύρνη, ενώνονται σε απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις. Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη -πολύτιμο σημείο αναφοράς των προσφύγων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου- παντρεύονται με ξεχωριστό τρόπο, με αφορμή μία εκδήλωση που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο της διαπολιτισμικότητας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει επί σκηνής δημοφιλείς ερμηνευτές όπως: Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ειρήνη Δερέμπεη, Fide Koksal, Κάρολος Κουκλάκης, Σόλων Λέκκας, Γιώργος Μπαγιώκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Haig Yazdijan και MC Yinka. Mαζί τους, η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου. Σε ρόλο-έκπληξη επί σκηνής, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Soloup (Σολούπ), ενώ μέρος της έκθεσής του με τίτλο «Αϊβαλί», καθώς και σκίτσα που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση, θα παρουσιαστούν στο Φουαγιέ Πλατείας της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα έχει έκτακτη τιμητική συμμετοχή.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: