Η παιδική εκπομπή “Sesame Street” θα εντάξει στη σειρά μια μαριονέτα με αυτισμό

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δημοφιλής παιδική εκπομπή “Sesame Street”, η οποία από τότε που ξεκίνησε να προβάλλεται πριν από σχεδόν 50 χρόνια έχει πολλές φορές πειραματιστεί με πρωτοποριακούς τρόπους για να διδάξει στα παιδιά κοινωνικά θέματα, καταπιάνεται τώρα με μια νέα πρόκληση, τον αυτισμό.

Η σειρά, η οποία προβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα με τίτλο “Σουσάμι Άνοιξε”, εισάγει ένα νέο χαρακτήρα που θα συμπληρώσει την παρέα του Ελμο, του Μπερτ, του Ερνι, του Μεγάλου Κίτρινου Πουλιού και του Cookie Monster: μια μαρινονέτα ονόματι Τζούλια, η οποία είναι αυτιστική, όπως αποκάλυψαν οι δημιουργοί της στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS “60 Minutes”, που προβλήθηκε χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, η συχνότητα εμφάνισης του αυτισμού μέσω της διάγνωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και στις ΗΠΑ το ποσοστό των αυτιστικών παιδιών είναι ένα στα 68.

“Το μεγάλο ζήτημα από την αρχή ήταν ‘Πώς το κάνουμε αυτό; Πώς μιλάμε για τον αυτισμό;’ “, είπε στην εκπομπή “60 Minutes” η συγγραφέας του Sesame Street Κριστίν Φεράρο. “Είναι παγίδα γιατί ο αυτισμός δεν είναι ένα πράγμα, γιατί είναι διαφορετικό για τον καθένα ξεχωριστά που έχει αυτισμό”.

 

Be the first to comment on "Η παιδική εκπομπή “Sesame Street” θα εντάξει στη σειρά μια μαριονέτα με αυτισμό"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*