Προελαύνουν και πάλι οι τζιχαντιστές ανατρέποντας τα τουρκικά σχέδια




Προελαύνουν και πάλι οι  τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, σε εδάφη που ήλεγχαν αντικαθεστωτικοί Σύροι αντάρτες. Οι τζιχαντιστές προήλασαν εντός του εδάφους όπου, υποτίθεται, θα εκκαθαριστεί από ΗΠΑ και Τουρκία, προς όφελος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των παραφυάδων του.

Σύμφωνα με συριακές πηγές οι τζιχαντιστές κατέλαβαν πέντε χωριά, δύο από τα οποία είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Χαλεπιού. Τα άλλα τρία βρίσκονται κοντά στην στρατηγικής σημασία πόλης Μαρέα.

Το ΙΚ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του βρίσκονται ήδη στα προάστια της πόλης. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, ο εφιάλτης των Τούρκων ήταν να μην καταληφθεί η πόλη αυτή από τους Κούρδους.

Τώρα όμως φαίνεται πως θα καταληφθεί από τους τζιχαντιστές, γεγονός που ανατρέπει τα τουρκικά σχέδια.

Τα δύο κοντά στα τουρκικά σύνορα ευρισκόμενα χωριά ελέγχονταν από το Μέτωπο αλ Νούσρα, αλλά παραδόθηκαν από τις δυνάμεις του, στους Σύρους αντικαθεστωτικούς, προφανώς κατόπιν συμφωνίας με την Τουρκία ή και τις ΗΠΑ.

Το ΙΚ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον των Σύρων ανταρτών στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, από τότε που η Τουρκία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία της «ελεύθερης από το ΙΚ ζώνη» στη βόρεια Συρία.

ΑΠΕ (ΑΓ), Γαλλ.Πρακτ., Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: