Ο υιός του Νετανιάχου τα ρίχνει στους Τούρκους: Να φύγετε από το Κουρδιστάν και τα κατεχόμενα της Κύπρου

Η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. EPA, HAITHAM IMAD




Όλο και περισσότεροι παράγοντες στο Ισραήλ αλλά και Εβραίοι που ζουν και δημιουργούν σε ξένες χώρες πιστεύουν ότι πίσω από τις άγριες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, βρίσκεται η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ταγίπ Ερντογάν.

Πιστεύουν ακόμα ότι η Τουρκία, το Κατάρ και το Ιράν εκμεταλλεύονται τον αγώνα των Παλαιστινίων για να κτυπήσουν το Ισραήλ, το οποίο σύμφωνα με δυτικές χώρες προστατεύει τον εαυτό του.

Είναι γνωστό ότι ο ισλαμοεθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας διατηρεί στενές σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, την οποία ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά. Το Ισραήλ καταγγέλλει την Χαμάς για τα επεισόδια ενώ οι Αμερικανοί αν και συστήνουν αυτοσυγκράτηση, δέχονται το δικαίωμα του Εβραϊκού Κράτους για αυτοάμυνα.

Ο Γιαίρ Νετανιάχου, υιός του πρωθυπουργού του Ισραήλ, που έδρασε και στο παρελθόν εναντίον της Τουρκίας κάλεσε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, να τερματιστεί η κατοχή του Κουρδιστάν και της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, με αποτέλεσμα να ρίξει λάδι στη φωτιά του “πολέμου” μεταξύ της οικογένειας του κ. Νετανιάχου και του Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και «να απολαμβάνουν ελευθερία, ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία».

Ο Ερντογάν το παίζει ΟΗΕ: Πρότεινε στον Πούτιν να στείλουν δύναμη προστασίας των Παλαιστινίων στο Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: