File photo: O Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πιο περιορισμένη υποστήριξη στην στάση του έναντι της μετανάστευσης. EPA/AL DRAGO / POOL MANDATORY CREDIT – AL DRAGO
Η πρώτη ημέρα της παγκόσμιας τηλεδιάσκεψη ηγετών που συγκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το κλίμα και το περιβάλλον σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία.
Η επιστροφή των ΗΠΑ στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και οι νέοι φιλόδοξοι στόχοι της διακυβέρνησης Μπάιντεν σε πλήρη αντίθεση με τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ έτυχαν της απόλυτης ικανοποίησης και αποδοχής των 40 ηγετών που παίρνουν μέρος στη σύνοδο.
Κατά την δεύτερη ημέρα της συνεδρίας θα θα αναδειχθούν:
Το συνέδριο θα αναδείξει τα οικονομικά οφέλη της δράσης για το κλίμα, με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης θα διερευνήσει τα οικονομικά οφέλη της πράσινης ανάκαμψης και της μακροπρόθεσμης απελευθέρωσης του άνθρακα και τη σημασία της διασφάλισης ότι όλες οι κοινότητες και οι εργαζόμενοι επωφελούνται από τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.
Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να «επανασυναντήσουν το Φόρουμ για τις Ενέργειες και το Κλίμα με την ηγεσία των ΗΠΑ» που ξεκίνησε από τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάρτιο του 2009.
Πρόκειται για ένα φόρουμ που συγκεντρώνει τις 17 μεγάλες οικονομίες που παράγουν περίπου το 80% των εκπομπών ρύπων αλλά και του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αυτές είναι:
-Αυστραλία
-Βραζιλία
-Καναδάς
-Κίνα
-Ευρωπαϊκή Ένωση
-Γαλλία
-Γερμανία
-Ινδία
-Ινδονησία
-Ιταλία
-Ιαπωνία
-Κορέα
-Μεξικό
-Ρωσία
-Νότια Αφρική
-το Ηνωμένο Βασίλειο
-οι Ηνωμένες Πολιτείες