Θρίλερ με τον θάνατο 68 ηλικιωμένων σε γηροκομείο: Ζητήθηκε εκταφή νεκρού – Φρουρείται το νεκροταφείο [έγγραφο]

File Photo Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Χανίων εδώ και ένα μήνα βρίσκεται ο ιδιωτικός οίκος ευγηρίας, ο οποίος μετά από καταγγελία οικογένειας τρόφιμου, που έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες EPA/STEPHANIE LECOCQ μέσω ΚΥΠΕ




Ανατριχιαστικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά μετά την εντολή του εισαγγελέα για εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας αλλά και τον έλεγχο των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου 68 ηλικιωμένων που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε γηροκομείο της πόλης.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ως αιτία θανάτου αναφέρεται η ανακοπή.

Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή της σορού μίας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας, η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Η εκταφή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κίσσαμο, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και την δομή.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο που ακολουθεί η Ασφάλεια Χανίων ζητάει ήδη από τις 23 Μαρτίου από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η εν λόγω Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των τεθνεώτων ατόμων.

Πρέπει να σημειωθεί πως ζητήθηκε φύλαξη όλη τη νύχτα του νεκροταφείου από άνδρες του Α.Τ. Κισσάμου.

Το θέμα είχε αρχικά αναδειχθεί από την τοπική ιστοσελίδα parakritika το  όταν σε πρώτο στάδιο είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για 24 περιπτώσεις θανάτων γερόντων που σημειώθηκαν στην δομή μέσα στον ίδιο χρόνο και σήμερα ανέρχονται στους 68. Σε όλες τις περιπτώσεις ως αιτία θανάτου αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία.

Υπενθυμίζεται πάντως και πάλι ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και επί του παρόντος δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Mε πληροφορίες από parakritika.gr
Xανιά, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εισαγγελέας σε γηροκομείο στα Χανιά: 70 νεκροί σε έναν χρόνο, όλοι από ανακοπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: