Συναγερμός στη Δράμα: Έκαναν κηδεία με 2.000 άτομα, επί τόπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

File Photo: Συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test για τον κορωναϊό σε οδηγούς και συνοδηγούς οχημάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ειδικά στον δήμο Προσοτσάνης, μετά την κηδεία του ιερέα Αριστείδη Παπαδόπουλου, η οποία κατά δήλωση του δημάρχου, Θεόδωρου Αθανασιάδη «συγκέντρωσε περίπου 2.000 άτομα».

«Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν χθες στους κατοίκους rapid test και θα κανουν και άλλα  την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε στην ιστοσελίδα grtimes.gr ο κ. Αθανασιάδης.

Τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε στο ίδιο Μέσο και ο Αβραάμ Δαυίδ πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας που απαριθμεί 560 κατοίκους. «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας».

Την ίδια ώρα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι ξεκάθαρες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών θα τηρείται η αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε χθες, Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο χωριό Μικρόπολη και διενήργησε τα πρώτα rapid test στους κατοίκους, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά. «Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά», σημείωσε ο κοινοτάρχης κ. Δαυίδ.

«Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα. Ξέρουμε ότι η περιοχή της Μενοίκιου έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα και ευτυχώς που τα πρώτα δείγματα από τη Μικρόπολη δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό», τόνισε ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης.

Με πληροφορίες από grtimes

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Περίπου 4.000 rapid test σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: