Περίπου 4.000 rapid test σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι

Προληπτικούς ελέγχους για covid-19 διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην Αγία Τριάδα Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




«Επενδύουμε στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων τεστ σε όλη την Αττική στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, συνδράμοντας ενεργά την εθνική μάχη».

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής της δράσης «Ιπποκράτης» που αφορά στη διενέργεια rapid test σε πολίτες διάφορων περιοχών της Αττικής από κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Ειδικότερα από τις 3 Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν 3.920 rapid test, σε εργαζόμενους υπηρεσιών της Περιφέρειας και πολίτες με προτεραιότητα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Τα θετικά περιστατικά, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους .

Τεστ διενεργήθηκαν στις παρακάτω περιοχές: Πειραιάς, Πέραμα, Αιγάλεω, Περιστέρι, Μαρούσι, Παλλήνη, Ελευσίνα, Κορωπί, Καλλιθέα, Αθήνα, ‘Αγιοι Ανάργυροι, Ταύρος, Σαλαμίνα, Καισαριανή, Μοσχάτο, Πεδίον του ‘Αρεως και Αγία Παρασκευή.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για 3 εβδομάδες ακόμα, σε Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών σε όλο το εύρος της Αττικής, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

 

“Εμφραγμα” στις ΜΕΘ με 506 διασωληνωμένους: 2.570 κρούσματα, αύξηση θανάτων σε 51

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: