Ο Τραμπ σκέφτεται να δώσει χάρη στον ατζέντη του Ερντογάν: “Άφεση αμαρτιών” στον Μάικ Φλιν;

FILE PHOTO: Ο ατζέντης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, στρατηγός Μάικλ Φλιν έξω από το δικαστήριο, στην αμερικανική πρωτεύουσα. EPA, JIM LO SCALZO




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε σε ανθρώπους που εμπιστεύεται στο Λευκό Οίκο ότι σκοπεύει να δώσει χάρη στον πρώην σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας, τον γνωστό Μάικλ Φλίν, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Δεκέμβριο του 2017, ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές που είχε με Ρώσους.

Ο Μάικλ Φλιν ήταν γνωστός και ως ατζέντης της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. Αποδεδειγμένα έλαβε χιλιάδες δολάρια για να εξυπηρετήσει την Τουρκία και είχε συζητήσει με τον γαμπρό του Ερντογάν σχέδιο για απαγωγή του Ιμάμη Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AXIOS:

Πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων ανέφεραν ότι ο κ. Φλιν, θα είναι μέρος μιας σειράς «άφεσης αμαρτιών» που θα εκδώσει ο κ. Τραμπ από σήμερα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Η απονομή χάρης στον κ. Φλιν θα είναι το αποκορύφωμα ενός τετραετούς πολιτικού και νομικού «πολέμου» που ξεκίνησε με την έρευνα του FBI για πιθανό συντονισμό μεταξύ της εκστρατείας του κ. Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης στις εκλογές του 2016.

Ο συνταξιούχος υπολοχαγός στρατηγός θεωρείται από πολλούς υποστηρικτές του Τραμπ ως θύμα πολιτικής αντιποίνων από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι δικηγόροι του Flynn και τα μέλη των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης κατηγόρησαν το FBI ότι τον παγιδεύει και ανέφερε την υπόθεσή του ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για τη δυσφήμιση της ρωσικής έρευνας.

Ο Μάικ Πομπέο δείχνει το δρόμο: Η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας άρχισε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: