Forbes: Κι όμως και οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ψηφίζουν υπέρ του Μπάιντεν

File photo: Υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι, Φλόριντα. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί είναι συνήθως πιθανότερο να είναι Ρεπουμπλικάνοι σε σύγκριση με τον μέσο Αμερικανό – όμως το ίδιο πιθανό είναι να ψηφίσουν Μπάιντεν, γράφει το Forbes προλογίζοντας έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ενόψει προεδρικών εκλογών.

“Αν νομίζετε ότι υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επίσης βρίσκεται εντός της λίστας Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, κάνετε λάθος” αναφέρει το δημοσίευμα, για να προσθέσει:

“Μέσα στον περασμένο μήνα το Forbes έστειλε σε όλους τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ένα σύντομο εκλογικό ερωτηματολόγιο. Πήραμε 42 απαντήσεις, από δισεκατομμυριούχους σε όλο το πολιτικό φάσμα”.

  • Και το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι πως αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι είναι πιο πιθανό να είναι Ρεπουμπλικάκοι απ’ τον μέσο Αμερικανό, όμως το ίδιο πιθανό είναι να ψηφίσουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Πρόσφατη έρευνα της Gallup δείχνει ότι το 28% των Αμερικανών αυτοπροσδιορίζεται ως “Ρεπουμπλικάνος”, 27% ως “Δημοκρατικός” και ένα 42% ως “Ανεξάρτητος”.

Ο αυτοπροσδιορισμός των δισεκατομμυριούχων πάει ακόμη πιο δεξιά, αναφέρει το Forbes:  43% Ρεπουμπλικάνοι, 24% Δημοκρατικοί και 33% ανεξάρτητοι.

Ομως, αλλιώς δείχνουν τα πράγματα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου:

Σχεδόν οι μισοί, ή το 48%, λένε πως θα ψηφίσουν Μπάιντεν έναντι ενός 40% υπέρ του Τραμπ. Η τάση αυτή εναρμονίζεται με την ευρύτερη τάση του πληθυσμου που προτιμά τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ με ποσοστά της τάξης του 51% έναντι 42%, σύμφωνα με την  RealClearPolitics’ RCP Poll Average.

Επίσης συνάδει με τα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής τα οποία δείχνουν πως όλο και περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για να υποστηρίξουν περισσότερο τον Μπάιντεν, παρά τον Τραμπ.

Σχεδόν το ίδιο σημαντικό με την ψήφο των δισεκατομμυριούχων και και το χρήμα τους: Μόνον 7 απ’ τους 42 δισεκατομμυριούχους που απάντησαν στα ερωτηματολόγια λένε ότι δεν έδωσαν τίποτε για να υποστηρίξουν κάποιον υποψήφιο φέτος.

Με πληροφορίες από Forbes

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ψηφίζει Μπάιντεν ο Σον Πεν: Οχι σε Τραμπ, σφαγέας των Αρμενίων ο φίλος του ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: