Διώχνουν τον Μάρκου από το ΚΕΣΥ, «λόγω χυδαίας συμπεριφοράς στη Βουλή»: Αρνήθηκε να παραιτηθεί

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου διαπληκίζεται με το προεδρείο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Βουλή, Αθήνα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Με τροπολογία που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή απομακρύνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου από το κεντρικό συμβούλιο του ΚΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα -και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι «μετά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε».

«Επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του».

Την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας για την παραμπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου προχώρησε σε απρεπή χειρονομία εις βάρος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα. Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας πως «η κίνησή σας είναι καταδικαστέα».

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Παραλίγο «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή με χυδαίες βρισιές και χειρονομίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: