Ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε τελικά τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζέφρι Μπέρμαν είχε καταδικάσει και το δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein. EPA, JASON SZENES




Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, Τζέφρι Μπέρμαν, ότι απολύθηκε από τη θέση του.

Την εντολή έδωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Μπαρ έστειλε επιστολή το Σάββατο στον εισαγγελέα εν μέσω διαμάχης που αφορά βασικά τις έρευνες για φίλους και συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μπέρμαν, έχει καταδικάσει ένα πρώην δικηγόρο του κ. Τραμπ, ενώ ερευνά και τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου.

Χθες το βράδυ ο εισαγγελέας απάντησε ότι δεν παραιτείται, αφού προηγουμένως έλαβε γνώση της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ελήφθη απόφαση αντικατάστασής του. Έτσι σήμερα αποφασίστηκε η απόλυσή του.

Είναι περίεργο ότι ο κ. Τραμπ επιχειρεί να αλλάξει τον εισαγγελέα πέντε μήνες πριν τις εκλογές, και ενώ αυτός βρίσκεται πολύ κοντά να αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του κ. Τζουλιάνι.

Ο κ. Τζουλιάνι είχε συμβόλαιο και με την τράπεζα HalkBank, την γνωστή αμαρτωλή τράπεζα της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τραμπ -μετά από παράκληση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν- παρενέβη για να τη σώσει.

Πανικός στην ομάδα επανεκλογής του κ. Τραμπ: Έξι συνεργάτες του διαγνώστηκαν με τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: