Συντριπτικά ποσοστά κατά των πρόωρων εκλογών σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

FILE PHOTO: Πολίτες ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Μια ακόμη έρευνα κοινής γνώμης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα.

Στην έρευνα της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, 11 μήνες μετά τις εκλογές με βάση τις απαντήσεις των ερωτώμενων, διαπιστώνεται ότι:

Η ΝΔ εμφανίζει μια ελαφρά αλλά σαφή κάμψη, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά που συγκεντρώνει είναι εξαιρετικά ψηλά. Ωστόσο σε σύγκριση με τον Απρίλιο η ΝΔ, το Μάιο λαμβάνει ποσοστό 40,3% έναντι 42,5%.

Απώλειες δυνάμεων καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ίδιες μετρήσεις, μικρότερες μεν από τη ΝΔ ωστόσο υπαρκτές και σε κάθε περίπτωση διατηρείται η διαφορά των περίπου 20 μονάδων που υπολείπεται της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20,9% έναντι 21,4% τον Απρίλιο. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 5,1% (από 5% τον Απρίλιο) βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,6% (από 4,7%), η Ελληνική Λύση με 2,6% από 2,9%. Κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜΕΡΑ 25 με 2,5% (από 3,2%) και τέλος η Χρυσή Αυγή είναι στο 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 7,9% ενώ δεν θα ψηφίσει το 7,2% των ερωτηθέντων.

Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι στο ερώτημα αν η χώρα κινείται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 64% λέει προς τη σωστή (από 76% τον Απρίλιο) ενώ το 25% λέει σε λάθος κατεύθυνση (16% τον Απρίλιο).

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει πραγματικά ως εύρημα είναι το γεγονός ότι με το συντριπτικό ποσοστό του 84% οι ερωτώμενοι απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με μόλις 13% να τάσσεται υπέρ.

Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το ότι οι άνω των 65 ετών λένε όχι σε ποσοστό 93%.

Κανείς δεν γνωρίζει φυσικά τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά τα ποσοστά είναι τόσο μεγάλα που το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών θέλει διπλή σκέψη.

Διαβάστε εδώ όλη την έρευνα

Η Ευρώπη εμπιστεύεται την Ελλάδα της νέας εποχής, είπε ο Πρωθυπουργός: Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα της Ε.Ε.

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη για τον Νότο οι προτάσεις της Επιτροπής άλλα να μην βιαστούμε να πανηγυρίσουμε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: