Νέες φήμες για την υγεία του Ερντογάν: Μυστικές επεμβάσεις, κρίσεις επιληψίας και ένας θάνατος γιατρού

File Photo: Ο Ερντογάν μέσα στο ελικόπτερο κοιτάζει προς το Νοσοκομείο Σακούρα που εγκαινιάστηκε στις 21 Μαΐου 2020 στην Κωνσταντινούπολη. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE




Επανέρχονται οι φήμες για την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν.

Δημοσίευμα του Nordic Monitor υποστηρίζει  ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου ενώ πάσχει και από επιληψία, μεταξύ άλλων επιπλοκών που «μπορεί να εξηγούν καμιά φορά την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, τα ξεσπάσματα οργής και τα αντιφάσκοντα σχόλιά του που μπερδεύουν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές, αναφέρει Νοrdic Monitor.

Ο συντάκτης του άρθρου Abdullah Bozkurt, θυμίζει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν είχε υποβληθεί στις 26 Νοεμβρίου 2011 σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη σε ηλικία 57 ετών για αφαίρεση όγκου.

Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο 2 ή πρώιμου σταδίου 3 στο παχύ έντερο.

Η αναζήτηση γιατρού για την επέμβαση οδήγησε στον ιατρό Ντουρσούν Μπούργκα υπό την επίβλεψη του Δρος Φαρετίν Κόκα που έγινε αργότερα υπουργός Υγείας.

Στο τέλος της χειρουργικής επέμβασης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρμαρά από εννέα χειρουργούς με επικεφαλής τον Μπούργκα και τον βοηθό του, τον δρα Μπαλίκ (κατά τη διάρκεια της οποίας αφηρέθησαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά παχέος εντέρου) η μόνη επίσημη δημόσια δήλωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση δύο ημέρες αργότερα, από το γραφείο του πρωθυπουργού, έλεγε ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα και ότι ο  Πρόεδρος θα επιστρέψει σύντομα στη δουλειά». Δεν υπήρχε πουθενά η λέξη καρκίνος ή όγκος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερτογάν υπεβλήθη και σε δεύτερη επέμβαση στις 11 Φεβρουαρίου του 2011

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία του Nordic Monitor, ο Ερντογάν πάσχει και από επιληψία και συγκεκριμένα από μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο. Στις 17 Οκτωβρίου 2006 βρισκόταν καθ’ οδόν προς τη Βουλή. Ξαφνικά έπαθε κρίση. Οι σωματοφύλακές του να σταμάτησαν το αυτοκίνητο και τον κλείδωσαν μέσα, πανιόβλητοι τους. Χρειάστηκε συνέχεια να καταστρέψουν τα παράθυρα με μια βαριοπούλα, για να τον απεγκλωβίσουν.

Μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, το Güven. Το γραφείο του αναγκάστηκε να βγάλει μία ανακοίνωση, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο Πρόεδρος είχε υποστεί υποτασικό επεισόδιο, εξαιτίας της νηστείας.   Στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε απευθείας στο ακτινολογικό, όπου έκανε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Όταν ο ίδιος συζήτησε με τον γιατρό απομακρύνθηκαν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο ή αιτιολογία. Η νευρολόγος δρ.Φετιγιέ Σουμέρ  Γκουλαπ εξέτασε πρώτη τον Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος υπέφερε από κρίση επιληψίας. Αργότερα, υποστήριξε ότι τα σχετικά επίσημα έγγραφα εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο. Η γιατρός έχασε τη ζωή της σε ηλικία 42 ετών, κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Τις φωτογραφίες του Ερντογάν να μεταφέρεται στο νοσοκομείο τράβηξε  ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζόι. Συνελήφθη από τους σωματοφύλακες του προέδρου και η κάμερά του κατεσχέθη. Αργότερα, διέρρευσε μία συνομιλία μεταξύ των γιατρών του προέδρου, στην οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για την συχνότητα των κρίσεων. Διερωτώντο, μάλιστα, τί θα συμβεί αν κάτι τέτοιο λάβει χώρα δημόσια…

Πηγή: Nordi Monitor, Πρωτότυπος τίτλος άρθρου Turkey’s President Erdoğan underwent surgery for cancer, suffers from epilepsy   

Στα χνάρια του Τραμπ ο Μπουκέλε: Αποκάλυψε πως παίρνει υδροξυχλωροκίνη για τον COVID-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: