Απόπειρα εισβολής το βράδυ στον Εβρο από μετανάστες: Ξανάριχναν δακρυγόνα οι Τούρκοι, στη μάχη και η Frontex

Πλάνα από κάμερα στον Εβρο/ΓΕΕΘΑ.




Απόπειρα να αιφνιδιάσουν τις αρχές και να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος έκαναν πριν λίγες ώρες περίπου 350 μετανάστες στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, μεταξύ 02.30 και 04.00 τα ξημερώματα, με την υποστήριξη από άνδρες των Τουρκικών αρχών οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες οι οποίες αποκρούστηκαν όλες.

Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της νέας εισβολής έλαβαν μέρος και στελέχη του FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η απόπειρα εισβολής στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Πηγή ΓΕΕΘΑ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμάται ότι η οργανωμένη επίθεση, πρώτη φορά σε τόσο προχωρημένη ώρα ήταν βεβαίως προσχεδιασμένη, και με σκοπό να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα στην περιοχή των Καστανέων.

Η επίθεση καταγράφεται λίγες ώρες μετά και την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Μετά και τα χθεσινά περιστατικά το ΓΕΕΘΑ παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή, αναμενόντας ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να γίνουν απόπειρες και σε άλλα μέρη της συνοριακής γραμμής Ελλάδας-Τουρκίας.

Πηγή: Καθημερινή

Τα στοιχεία που δίνει η Frontex στον Έβρο είναι κόλαφος για την Άγκυρα και την υποκινούμενη ασύμμετρη απειλή κατά της Ευρώπης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: