Κορωναϊός: Απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης-Κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο για προληπτικούς λόγους

Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, υπό τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Πηγή: Δήμος Θεσσαλονίκης




Κλειστό θα παραμένει για προληπτικούς λόγους σήμερα, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Μαλακοπής.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊου.

Με μία λιτή ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν το κλείσιμο του 105ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έχει σχέση με το σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη σήμερα, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους”.

“Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των σχολείων. Συνιστούμε ψυχραιμία και ενημερώνουμε για τα πάντα τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά και το σχολείο θα ξαναλειτουργήσει την Παρασκευή”, δήλωσε στο thestival.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης- καθώς η 38χρονη επισκέφθηκε τους χώρους μετά την επιστροφή της από την Ιταλία- τόνισε «εμείς όπως σήμερα έτσι και αύριο θα είμαστε στα πόστα μας» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα που θα παρθούν από αύριο, επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνη και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Thestival, ThessNews

Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: