Απαλλαγή για τους 22 κατηγορούμενους: Ζητούν ενοχή Σώρρα μόνο για απόπειρα απάτης

File Photo: Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Την απαλλαγή 22 κατηγορουμένων και την ενοχή του απατεώνα Αρτέμη Σώρρα μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βαρος του Δημοσίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Έκρινε πως ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» αποπειράθηκε μόνος του να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Την απαλλαγή 22 κατηγορουμένων και την ενοχή του Αρτέμη Σώρρα μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βαρος του Δημοσίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίνοντας πως ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» αποπειράθηκε μόνος του να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Κατά συνέπεια, εφόσον κατά την εισαγγελέα ο Σωρρας μόνος υπέβαλλε την πρόταση για τη δανειοδότηση της χώρας και παρέστησε ψευδή γενοτότα προκειμένου να αποκομίσει περιουσιακό όφελος, «πρέπει να κριθεί ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, αφού διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του».

Περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ

Στη φυλακή παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας, καταδίκη έξι ετών χωρίς αναστολή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: