Κυβερνοεπίθεση στη Wikipedia: “Έπεσε” σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής

File photo:Η Roskomnadzor διέταξε τον ιστότοπο να αφαιρέσει τις πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι «παραπληροφορούν τους Ρώσους χρήστες» σχετικά με την εισβολή. EPA/BORIS ROESSLER μέσω ΚΥΠΕ




Για “βρώμικο παιχνίδι” και “κακόβουλη εισβολή” κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Wikipedia, καθώς χιλιάδες χρήστες της σε έξι χώρες της Ευρώπης και αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής δεν έχουν από χθες πρόσβαση στον ιστότοπό της. 

Η κυβερνοεπίθεση έθεσε off line την Wikipedia στην Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Επίσης, σύμφωνα με τον TechCrunch η Wikipedia “έπεσε” και σε αρκετές χώρες στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Wikipedia, της φιλανθρωπικής οργάνωσης πίσω από την Wikipedia, δήλωσε πως ο ιστότοπος έπεσε λόγω “κακόβουλης επίθεσης” από μη κατονομαζόμενους “κακόπιστους δράστες”.

Παρότι η δήλωσε αυτή δεν πρόσθεσε πολύ φως, η ανάρτηση της Wikipedia στο λογαριασμό της στο Twitter στην Γερμανία, τονίζει ότι η πτώση της Wikipedia  οφείλεται σε επίθεση DDoS .

Επίθεση DDoS συμβαίνει ότι οι χάκερ  κατακλίζουν έναν σέρβερ ή ένα δίκτυο με μεγαλύτερη κίνηση απ’ ότι μπορεί να αντέξει, προκαλώντας τους “κρασάρισμα”.

“Καταδικάζουμε αυτού του είδους τις επιθέσεις”, αναφέρει η Wikimedia  προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους απόπειρες “απειλούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων στην ελεύθερη πρόσβαση και ανταλλαγή πληροφοριών”.

Με πληροφορίες από TechCrunch

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στο διάβασμα άτομα με προβλήματα όρασης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: