Πρωτοπόρο το ΚΙΝΑΛ και στη ρύθμιση για άσυλο: Κακή αντιγραφή παλαιού νόμου του ΠΑΣΟΚ, λένε

File Photo: Στην περιφορά της εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αργυρούπολης βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ και τον Δήμαρχο της πόλης. @FofiGennimata




Οι εκλογές τελείωσαν, η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι δεν έχει “χωνέψει” ακόμα το αποτέλεσμα και την θέση στην οποία ενέταξε ο ελληνικός λαός την παράταξη. Και αυτό είναι εμφανές στις τοποθετήσεις της ηγεσίας του Κινήματος.

  • Για μία ακόμα φορά σήμερα με αφορμή τη ρύθμιση που καταθέτει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, πηγές του ΚΙΝΑΛ, αντί να ασκήσουν την “υπεύθυνη αντιπολίτευση” την οποία έταξε η ηγέτιδά του στο εκλογικό σώμα, έσπευσαν να αποσπάσουν μέρος της “δόξας” αναφορικά με την διατύπωσή του.

Ειδικότερα, οι εν λόγω πηγές χαρακτήρισαν “πολύ κακό για το τίποτα” τη ρύθμιση, υπενθυμίζοντας ότι στην ουσία πρόκειται για μια κακή αντιγραφή του παλιού νόμου του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισαν ότι θα το υπερψηφίσουν οι βουλευτές του. Επιπλέον, υποστήριξαν ότι “κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το θέμα του ασύλου για να δημιουργηθεί πρόβλημα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ωστόσο απέτυχαν”.

  • Επίσης επέμειναν στην ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών, προκειμένου “να αποσαφηνιστεί πλήρως, ποιος διασφαλίζει το άσυλο, ποιος το εγγυάται και ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές. Εμάς αυτή είναι η θέση μας, αυτή θα επαναλάβουμε και θα επιμείνουμε”.

Καλώς ειπωμένα τα παραπάνω, ωστόσο οφείλουμε να αναρωτηθούμε, εάν οι υποψίες συνωμοσιών και η διεκδίκηση ευσήμων για πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες, ακόμη και αν υπήρξαν, δεν μετουσιώθηκαν ποτέ σε πράξεις, συνιστούν μέρος της “τεκμηριωμένης και μαχητικής” αντιπολίτευσης που ευαγγελίζεται ότι θα ασκήσει το ΚΙΝΑΛ.

Κ.Κ.

«Αξιόποινες πράξεις»: Αυτή είναι η φράση κλειδί για το άσυλο, που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: