Δικαστής προς Φλιν: «Ξεπούλησες τη χώρα σου». Σε αυτούς που μας ξεπούλησαν ποιος θα το πει;




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Αναμφίβολα, ξεπούλησες τη χώρα σου» είπε ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν στον Μάικλ Φλιν, πρώην στενό συνεργάτη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για μια πολύ βαριά κουβέντα σε βάρος ενός Αμερικανού απόστρατου στρατηγού. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Σάλιβαν κατέστησε σαφές ότι εξοργίστηκε από τη συμπεριφορά του Φλιν, τόσο για τα ψέματα που είπε στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), όσο και για το γεγονός ότι αμειβόταν με μεγάλα χρηματικά ποσά για να προωθήσει τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ ήταν μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση από μέρους του δικαστή, στην ουσία ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία».

Παρά τη συνεργασία του με τον ανεξάρτητο ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα, Ρόμπερτ Μόλερ, θεωρείται πλέον σίγουρη η φυλάκισή του.

Ο Φλιν παραδέχτηκε στην έρευνα του Μόλερ ότι είναι ένοχος για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016, αναγνωρίζοντας ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με συνομιλίες που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ και ότι παραποίησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το ρόλο του για την προώθηση των συμφερόντων της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο δικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβάλει στον Φλιν ποινή φυλάκισης, παρά την αντίθετη εισήγηση των εισαγγελικών Αρχών, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας που προσέφερε στην έρευνα Μόλερ.

Η απόφαση αναβλήθηκε προσωρινά επειδή ο κατηγορούμενος δέχθηκε την εισήγηση του δικαστή να μην ανακοινωνόταν η ποινή του. Λίγο προτού ο Φλιν προσέλθει στο δικαστήριο της Ουάσινγκτον πριν λίγες μέρες, ο Αμερικανός ηγέτης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο «twitter», ευχήθηκε στον άλλοτε συνεργάτη του «καλή τύχη».

Ανεξάρτητα από την ποινή και το μέγεθός της, εκείνο που θα θυμάται ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Αμερικανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί θα είναι η κουβέντα του δικαστή, που έχει ήδη καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ: «Αναμφίβολα, ξεπούλησες τη χώρα σου».

Άραγε σε πόσους πολιτικούς, στρατιωτικούς κι άλλους παράγοντες της Κύπρου θα μπορούσε να πει ένας δικαστής: «Αναμφίβολα, ξεπούλησες τη χώρα σου» για τα όσα είχαν προηγηθεί του 1974, για το προδοτικό πραξικόπημα, για το άνοιγμα των κερκόπορτων στον Τούρκο εισβολέα, για την απώλεια της μισής πατρίδας, για τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, για όλες τις τραγικές υποχωρήσεις που έγιναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τον ατέλειωτο πόνο του κόσμου, αλλά και για τα τόσα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου;

Άραγε θα βρεθεί ποτέ ένας τέτοιος δικαστής που θα τους τα πει κατάμουτρα;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Ταμπουρωμένοι στην αυτοεξαπάτηση μας: Σίγουρα η δυσωδία του παρασκήνιου «σκοτώνει»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: