Κύλησε ο Μαδούρο και βρήκε τον ..Ταγίπ του! Φαν των τουρκικών σίριαλ και του Ερντογάν




Εντυπωσιασμένος από την σχέση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν με τον οποίο είχε την περασμνη εβδομάδα video-conference ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο βρήκε και άλλο «κοινό» με την Τουρκία, εκτός προφανώς από τα «δημοκρατικά» καθεστώτα τους.

Οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές που έχουν μπροστά τους, ο Ερντογάν στις 24 Ιουνίου και ο Μαδούρο στις 20 Μαΐου.
Ο  Μαδούρο προσκάλεσε τον παραγωγό της σαπουνόπερας «Diriliş Ertuğrul», την αγαπημένη σειρά του Ταγιπ Ερντογάν να μεταβεί στην Βενεζουέλα για κοινές παραγωγές.

Ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς Μεχμέτ Μποζνταγκ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες όπου ο Μαδουρο κρατάει μια σημαία που συμβολίζει τις εθνικές ρίζες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που έγινε δημοφιλής, αφού προβλήθηκε σε αρκετά επεισόδια του σίριαλ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι θαυμαστής του σαπουνόπερας.

Ο Μαδουρο κρατάει μια σημαία που συμβολίζει τις εθνικές ρίζες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Φψτογραφία via Twitter

Ο Μαδούρο στην Τουρκία
Ο Τούρκος παραγωγός μάλιστα δήλωσε ότι θα επισκεφθεί με την ομάδα του το συντομότερο την Βενεζουέλα για κοινές παραγωγές, ενώ και ο Μαδούρο στο επόμενο ΤΑΞΙΔΙ του στην Τουρκία θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις που γυρίζεται η τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά “Diriliş Ertuğrul,” είναι μια σειρά εποχής που αναφέρεται στην περίοδο της ίδρυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς περιγράφει την ζωή του πατέρα του Οσμάν Ι, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή της προβολής της το 2014 ,την αγαπημένη σειρά των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Η σειρά ήδη προβάλλεται σε αραβικές χώρες και ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο τώρα και στην Λατινική Αμερική, ενώ και το NEFTLIX έχει προσθέσει την σειρά “Diriliş Ertuğrul” στο πρόγραμμα του .

Η «εύνοια του Ερντογαν για την συγκεκριμένη σειρά, αποκαλύφθηκε όταν δήλωσε ότι ο εγγονός του βλέπει την συγκεκριμένη σειρά, ενώ το 2017 στην επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ συνοδεύονταν από τους βασικούς συντελεστές και ηθοποιούς της σειράς οι οποίοι επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος.

Καθώς πλέον οι τηλεοπτικές παραγωγές τέτοιων σειρών έχουν μπει στον πολιτικό σχεδιασμό του Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος συνέστησε στους πολίτες να παρακολουθούν και την σειρά “Payitaht Abdülhamit,” για να «διδαχθούν ιστορία».

Η συγκεκριμένη σειρά επίσης εστιάζει στον Οθωμανό Σουλτάνο Αμπντουλχαμιτ ΙΙ που αποτελεί πλέον εμβληματική φιγούρα για τους Τούρκους ισλαμιστές.

Σε αυτές τις τηλεοπτικές σειρές υπάρχουν και πολιτικά μηνύματα, και σε επεισόδιο του “Payitaht Abdülhamit,” ο Σουλτάνος χαστουκίζει τον Βρετανό πρεσβευτή όταν αντιλαμβάνεται ότι συνωμοτεί εναντίον του, μια χειρονομία που ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ που καλλιεργεί για τον εαυτό του ο Ερντογαν και στον τρόπο που θέλει να εμφανίζεται ότι αντιμετωπίζει τις ξένες δυνάμεις.

Και φυσικά και ο  Μαδούρο θα ήθελε να προβάλει ένα τέτοιο πρότυπο και για την δική του προεδρία.

Εξάλλου και ο  Μαδούρο φημίζεται για την χρήση της τηλεόρασης για την πολιτική προπαγάνδα και είναι γνωστές οι τηλεοπτικές ομιλίες του που διαρκούν μέχρι και 4 ώρες.

N.M., HELLAS JOURNAL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: