Φθηνή άσκηση αντιπερισπασμού η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας




Για παιδιάστικη λογική κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη πρότασή της για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ τότε η ΝΔ θα πει πως υπάρχουν υποψίες και ψηφίσει κατά θα πει πως καλύπτει τα δικά του στελέχη και έκανε λόγο για φθηνή άσκηση αντιπερισπασμού.

«Παριστάνετε τους χθεσινούς» είπε ο πρωθυπουργός «και δεν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε έστω και την ελάχιστη πολιτική ευθύνη».
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παλινωδίες στο θέμα της Novartis λέγοντας ότι στην αρχή είπε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, στη συνέχεια ότι υπάρχει αλλά χωρίς ευθύνη πολιτικού προσώπου, ενώ στη συνέχεια έγινε επιχείρηση εκφοβισμού της Δικαιοσύνης και των προστατευόμενων μαρτύρων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για οικογενειοκρατία είπε πως η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εκείνη που είχε διορίσει «όλα τα βαφτιστήρια του νομού Χανίων». Αστειευόμενος μάλιστα είπε πως από τους διορισμούς είχε εξαιρεθεί το σόι του κυρίου Πολάκη.

Τονίζοντας ότι η παράταξή του διαθέτει ευθιξία έφερε ως παράδειγμα την παραίτηση της κυρίας Αντωνοπούλου η οποία αντιλήφθηκε – όπως είπε ο πρωθυπουργός – το λάθος της και επέστρεψε τα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Αναρωτήθηκε δε εάν κάποιος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα παραιτηθεί για τα 23 δισ. που κόστισε το πάρτι στα φάρμακα.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για τον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι τον συμπεριέλαβαν στην πρόταση επειδή δεν τον θέλει ο κύριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε αναφερόμενος στο ζήτημα του διορισμού του διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης: «Οι δικοί μας συνεργάτες μπορεί να υπήρξαν ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ, δεν υπήρξαν όμως ποτέ ιδιοκτήτες off-shore.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: