Η Κίνα κάνει άλματα στη στρατιωτική τεχνολογία: Δοκίμασαν ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο…




Ρεπορτάζ Mignatiou.com

Άλματα σημειώνει η Κίνα στη στρατιωτική τεχνολογία, όπου σύμφωνα με Κινεζικές πληροφορίες, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δοκίμασαν πρόσφατα και για πρώτη φορά πάνω σε πλοίο, εγχώριας ανάπτυξης ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο, με στόχο την κατάρριψη ενός δορυφόρου που βρισκόταν σε τροχιά στη στρατόσφαιρα.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει επιδοθεί σε ένα ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ για ναυτική ισχύ και στρατιωτική τεχνολογία, με στόχο κυρίως την επικράτηση στον Ειρηνικό.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα των Κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στην εγχώρια ανάπτυξη κρίσιμων τεχνολογιών που πιθανότατα θα κρίνουν τον επόμενο νικητή μιας ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στο μέλλον.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών πυροβόλων. Εκτοξεύουν βλήματα με ταχύτητες έως 7800km/h με μεγάλη ακρίβεια και σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 150km. Ωστόσο, το κόστος της κάθε βολής παραμένει πολύ υψηλό αγγίζοντας το 1 εκατ. δολάρια.

Οι πληροφορίες θέλουν οι δοκιμές να έγιναν εν όρμο στην περιοχή Wuhan της Επαρχίας Hubei της Κίνας.

Mignatiou.com, South China Morning Post
Hubei, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: