Ψάχνει για φιλίες με το Βερολίνο ο Ερντογάν: Αιφνίδια απελευθέρωση Γερμανού προσκυνητή




Οι τουρκικές αρχές απελευθέρωσαν σήμερα Γερμανό προσκυνητή, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία από τις αρχές Απριλίου.

Αυτό αναφέρει –σύμφωνα με πληροφορίες της- η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Πρόκειται για τον 55χρονο David Britch, που είχε συλληφθεί την περασμένη άνοιξη στην πόλη Αντάκεια, στην ανατολική Τουρκία.

Όλους αυτούς τους μήνες ο Γερμανός πολίτης κρατείτο στις τουρκικές φυλακές, δίχως οι εκεί αρχές να δικαιολογήσουν τη σύλληψη του, ή να του απαγγείλουν κατηγορίες.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι αρχές της Τουρκίας δεν αιτιολόγησαν το γιατί συνέλαβαν τον προσκυνητή.

Ο Britch είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2016 από την πόλη Σβερίν της Γερμανίας για να φθάσει περπατώντας στην Ιερουσαλήμ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, ήθελε με το ταξίδι του αυτό να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης στον κόσμο.

Αντί όμως για αυτό, συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία κοντά στα σύνορα με τη Συρία και αρχικά στάλθηκε στις φυλακές του Ασκαρλέ, στην πόλη Ερζερούμ.

Η εφημερίδα Die Welt προσθέτει πως ο Britch έχει πολλές ελπίδες να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια του στη Γερμανία.

Είναι η δεύτερη απελευθέρωση Γερμανού πολίτη από τις τουρκικές αρχές την εβδομάδα αυτή. Τη Δευτέρα απελευθερώθηκε η τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα δημοσιογράφος, Μεσαλέτ Τολού, μετά από επτά μήνες κράτησης στις τουρκικές φυλακές, όπου και βρέθηκε κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 22/12/2017 14:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: