Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή της 4χρονης: Σφίγγει ο κλοιός για τους απαγωγείς




Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την γκανγκστερική απαγωγή της 4χρονης Μαρίε Ελένης Γκρίμσρουτ πριν από μια βδομάδα μέσα από τα χέρια της μητέρας της, έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, με τον κλοιό να στενεύει γύρω από τους απαγωγείς.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, μετά τη σύλληψη ενός ταξιτζή από τη Λεμεσό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον Νορβηγό πατέρα της ανήλικης και την ίδια από την Ακρόπολη στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου, η Αστυνομία προχώρησε σε ακόμα μια σύλληψη κάνοντας ένα βήμα μπροστά στον εντοπισμό του κοριτσιού και του απαγωγέα πατέρα της.

Συνέλαβε 49χρονη Ολλανδή, η οποία ήταν το πρόσωπο που ζήτησε από τον ταξιτζή να διενεργήσει την κούρσα μεταφέροντας τον πατέρα και το παιδί.

Η Ολλανδή φιλοξένησε το προηγούμενο βράδυ τον ταξιτζή στο σπίτι της όντας γνωστοί, βγήκαν έξω για φαγητό και αυτός αναζητούσε από το κινητό του διάφορες διευθύνσεις.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η Ολλανδή και ο οδηγός ταξί είναι τα κλειδιά με τα οποία θα φτάσουν στην 4χρονη, αφού φαίνεται να γνωρίζουν πράγματα που θα συμπληρώνουν το παζλ για το τι έγινε μετά την απαγωγή.

Η Ολλανδή οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο την προφυλάκισε για οκτώ ημέρες, ενώ από το μικροσκόπιο των ερευνητών θα περάσουν τρία οχήματα για να διαπιστωθεί κατά πόσο εμπλέκονται στο έγκλημα της απαγωγής: Το πρώτο ανήκει σε Σύρο που επίσης τελεί υπό κράτηση, το δεύτερο σε 47χρονο ύποπτο ως το πρόσωπο που οργάνωσε την απαγωγή και το τρίτο αυτό του ταξιτζή.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον αστυνομικό ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας, Δημήτρη Χρίστου, η ύποπτη κατονομάστηκε από τον οδηγό ταξί, ότι κατόπιν τηλεφωνήματός της στις 26/4/2017, του πρότεινε να διενεργήσει κούρσα στη Λευκωσία για το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, αφού διανυκτέρευσε στο σπίτι της υπόπτου, το πρωί της 27/4/2017 με την τηλεφωνική καθοδήγηση άγνωστου άνδρα, μετέβη στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο της Cyta στην Ακρόπολη Λευκωσίας, όπου παρέλαβε έναν άντρα αλλοδαπής καταγωγής, ηλικίας περίπου 50 ετών, μαζί με ένα κοριτσάκι 4-5 ετών, και τους μετέφερε σε κτηνοτροφική περιοχή στο Τσέρι.

Εκεί, αφού αποβιβάστηκαν από το ταξί του, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγκεκριμένου τύπου με φιμέ τζάμια, του οποίου ο οδηγός τους ανέμενε και τους παρέλαβε. Για τη συγκεκριμένη διαδρομή έλαβε από τον αλλοδαπό επιβάτη το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι εναντίον της ύποπτης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας της την 1/5/2017. Στις 11:00 μ.μ. συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και αφού της εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψής της, αυτή απάντησε στην αγγλική γλώσσα «It is strange to me» (είναι παράξενο για μένα). Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία της δυνάμει δικαστικού εντάλματος και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η ύποπτη ανακρίθηκε χθες προφορικά, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Παραδέχεται ότι γνωρίζει τον οδηγό ταξί και ότι στις 26/4/2017 αυτός διανυκτέρευσε στην οικία της και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς.

Μαρτυρίες από κλειστά κυκλώματα

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο o αστυνομικός ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας Δημήτρης Χρίστου, οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναμένεται να ληφθούν ακόμη περί τις 10 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της ύποπτης, καθώς και από την ίδια.

Επίσης, θα ανακριθούν γραπτώς εκ νέου τα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση για τα ίδια αδικήματα και θα γίνουν εξετάσεις για να εξακριβωθεί η σχέση της ύποπτης με τα άλλα τρία πρόσωπα.

Περαιτέρω αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο ταξιτζής το βράδυ της 26/4/2017, όταν διανυκτέρευσε στη Λευκωσία, μετέβη μαζί με την ύποπτη σε συγκεκριμένο εστιατόριο.

Εκεί η ύποπτη, χρησιμοποιώντας το ένα εκ των δύο κινητών του, αναζητούσε διευθύνσεις χρησιμοποιώντας το GPS που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αυτό και παράλληλα μιλούσε μέσω τηλεφώνου, με άγνωστο ή άγνωστα πρόσωπα στα Αγγλικά.

Τώρα η Αστυνομία θα αξιολογήσει όλα τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από τη σκηνή της αρπαγής και παρακείμενων οδών όσο και για το εστιατόριο που η ύποπτη μετέβη με τον οδηγό ταξί για φαγητό.

Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις για να εξακριβωθεί η σχέση της ύποπτης και με τον πατέρα της ανήλικης, ενώ θα διενεργηθούν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο η ύποπτη μετέβη στις κατεχόμενες περιοχές κατά την περίοδο που ο πατέρας αφίχθη στις κατεχόμενες περιοχές και κατά την ημερομηνία απαγωγής της ανήλικης.

Η Ολλανδή έφερε ένσταση στην κράτησή της για οκτώ ημέρες και κλαίοντας ανέφερε ότι ζει μόνη της στην Κύπρο μαζί με τον 20χρονο γιο της, ο οποίος εργάζεται 12 ώρες την ημέρα, και πως δεν θα ήθελε να τον αφήσει μόνο του.

Το δικαστήριο, εγκρίνοντας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση της 49χρονης για οκτώ ημέρες, ανέφερε ότι στην υπόθεση διερευνώνται σοβαρά αδικήματα όπως της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αρπαγής ανήλικου προσώπου, απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων και επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τέχνασμα του πατέρα

Ως θόλωμα των νερών στην υπόθεση, θεωρούν οι ανακριτές την παρέμβαση του πατέρα μέσω του Νορβηγού δικηγόρου του, με την οποία ισχυρίζεται ότι την απαγωγή την διέπραξε ο ίδιος και όχι κουκουλοφόροι και πως πήρε το παιδί από τη μητέρα χωρίς βία.

Ο 50χρονος πατέρας προφανώς θεωρώντας ότι στενεύει ο κλοιός με τις απανωτές συλλήψεις υπόπτων, θέλησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες διαψεύδοντας τη μητέρα της Μαρίε Ελένης.

Οι Αρχές πάντως είναι πεπεισμένες ότι ο πατέρας και το παιδί βρίσκονται στα κατεχόμενα και είναι άγνωστες οι επόμενες κινήσεις του, αφού οπουδήποτε κυκλοφορήσει εκκρεμεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης και η φωτογραφία του βρίσκεται στη βάση δεδομένων όλων των Αστυνομιών και των 159 χωρών μελών της Ιντερπόλ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: