Όλες σχεδόν οι πολιτικές ηγεσίες στην Κύπρο έχουν χρεοκοπήσει: Αυτές δημιούργησαν το τραγικό φαινόμενο “Φειδίας”, καιρός να παραιτηθούν και να πάνε στο σπίτι τους…

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου. Φωτογραφία από βίντεο via Antenna Cyprus




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (Ντίνου) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Η ευθύνη για τη “μη λύση “του Κυπριακού ανήκει αποκλειστικά στην κατοχική Τουρκία, την οποία, δυστυχώς, σήμερα λίγοι αποκαλούν κατοχική δύναμη!

Κανονικά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου έπρεπε να παραιτηθούν χθες! Γιατί έχουν προ καιρού χρεοκοπήσει. Έχουν πρωτίστως αποτύχει στην διαχείριση του Εθνικού προβλήματος και έχουν την κύρια ευθύνη για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη τεράστια διαφθορά.

Στο Κυπριακό, αντί να δουν σοβαρά την προοπτική μιας βιώσιμης λύσης, συζητούν για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.) που κατά βάθος και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν έχει καμιά προοπτική.

Θυμάμαι τον Πρόδρομο Προδρόμου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας (ποιος τον θυμάται αλήθεια αλλά τέλος πάντων), σε ομιλία του σε μια εκδήλωση στη Λευκωσία, να δηλώνει (και δεν είναι ο μόνος που έχει την ίδια  άποψη) πως συζητούμε μόνο αυτήν τη μορφή λύσης -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος την απεκάλεσε προβληματική και άδικη- διότι η Τουρκία μόνο αυτήν τη μορφή λύσης αποδέχεται!

Ο κόσμος όλος άλλαξε, καθεστώτα ολόκληρα σιδερόφρακτα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μια νύχτα, ο Ερντογάν κατάφερε να τους έχει όλους απέναντι του, (θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τούτους τους διαβόλους που μπλέξαμε), αλλά εμείς δεν έχουμε τα κότσια να βγούμε και να εξηγήσουμε ότι η λύση Δ.Δ.Ο, που εκβιαστικά θέλουν να μας επιβάλουν, είναι λύση ρατσιστική, χωρίς καμιά πιθανότητα να αντέξει στο χρόνο.

Και κάτι ακόμα πολύ θλιβερό:

  • Το μόνο που κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πενήντα χρόνια τώρα, είναι να αποποιούνται κάθε ευθύνη και να ενοχοποιούν τη δική μας πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού!
  • Ενώ όλοι μαζί, από πρωίας μέχρι νυκτός, έπρεπε να αναδεικνύουν και να προβάλλουν ότι η ευθύνη για τη «μη λύση ανήκει αποκλειστικά στην κατοχική Τουρκία. Την οποία δυστυχώς σήμερα λίγοι αποκαλούν κατοχική δύναμη!

Υπάρχει όμως ακόμα ένας πολύ σοβαρός λόγος που οι πολιτικές ηγεσίες έπρεπε να οδηγηθούν στην σύνταξη (που δυστυχώς είναι και πολύ παχουλή). Η εκλογή του ευρωνουλευτή Φειδία Παναγιώτου, που έλαβε μόνος του σχεδόν το 20% του εκλογικού Σώματος στις τελευταίες ευρωεκλογές, συνιστα δείγμα της απόλυτης ανεπάρκειας τους.

Είναι πολύ καλά γνωστό ότι το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας (στην Κύπρο και στην Ελλάδα) δεν μπορεί να εμπνεύσει τον απλό καθημερινό πολίτη. Οι περισσότεροι πολιτικοί ζουν για τα ακριβά αυτοκίνητα και τα σπίτια πολυτελείας! Και τους παχυλούς μισθούς βεβαίως, βεβαίως!

Αποτελεί πραγματικά μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, ένας άγνωστος που δεν ξόδεψε ούτε μια δεκάρα τσακιστή στην προεκλογική εκστρατεία, σε αντίθεση με τα κόμματα που ξόδεψαν εκατομμύρια, να εξασφαλίσει το είκοσι τοις εκατόν των εκλογέων! Και τώρα όλοι τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τις καθημερινές ανιστόρητες ενέργειες του και τις αρλούμπες του!

  • Όχι πως δεν λένε και αρκετοί πολιτικοί αρλούμπες, αλλά αυτός το τερμάτισε…. Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά πίστεψα πως αυτός ο νεαρός, που ξεφύτρωσε ξαφνικά από το πουθενά, ίσως να έφερνε μαζί του κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. Ομολογώ ότι έκανα πολύ μεγάλο λάθος.

Γιατί όντως έφερε κάτι πολύ διαφορετικό, μόνο που αυτό το διαφορετικό είναι πολύ χειρότερο από αυτό που σας περιέγραψα παραπάνω. Βγήκε ο Φειδίας να μας μιλήσει για ιστορία, χωρίς να γνωρίζει ιστορία. Και από πρωίας μέχρι νυκτός κάνει το ένα εγκληματικό λάθος μετά το άλλο.

Κάποιος όμως πρέπει επιτέλους να τον συμμαζέψει. Όχι άλλα αστεία σε θέματα εξαιρετικά σοβαρά που άπτονται της φυσικής και εθνικής μας επιβίωσης.

Υστερόγραφο: Σε λάθος πρόσωπα απευθύνθηκες κ. Φειδία Παναγιώτου για να μάθεις την ιστορία του τόπου μας. Αν ειλικρινά σε ενδιαφέρει η αλήθεια, ψάξε αλλού… Υπάρχουν, δόξα τω θεώ, αρκετοί ιστορικοί που διδάσκουν ιστορία χωρίς να φορούν μάσκα και παρωπίδες….

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σαν να ήταν χθες, και ας πέρασε μισός αιώνας από τότε που οι βάρβαροι πάτησαν και έκτοτε μολύνουν τα Άγια χώματα της Κύπρου μας

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Σαν να ήταν χθες, και ας πέρασε μισός αιώνας από τότε που οι βάρβαροι πάτησαν και έκτοτε μολύνουν τα Άγια χώματα της Κύπρου μας:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: