Ισλανδία, η δίδυμη αδελφή της Σελήνης: Με παρόμοια γεωλογία και μορφολογία-Οι αστροναύτες της NASA εκπαιδεύονται στην Ισλανδία για τα ταξίδια στη Σελήνη [videos]

Εικόνα του εδάφους της Ισλανδίας via youtube




Μαύρο και γκρίζο ίζημα εκτείνεται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Οι ογκόλιθοι κάθονται στην κορυφή του εδάφους χωρίς βλάστηση.

Οι άνθρωποι φαίνονται σχεδόν σε μικρογραφία σε μια σειρά από σκιερά βουνά. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται μια τέλεια σκηνή από μια εκδρομή στην επιφάνεια της Σελήνης… εκτός από το ότι οι άνθρωποι φορούν εξοπλισμό πεζοπορίας, όχι διαστημικές στολές.

Η Ισλανδία έχει χρησιμεύσει ως σεληνιακός εξομοιωτής για την εκπαίδευση των αστροναυτών της NASA από τις ημέρες των αποστολών Apollo, και αυτό το καλοκαίρι το πλήρωμα Artemis II πήρε τη θέση του σε αυτή τη μακρά ιστορία.

Οι αστροναύτες της NASA Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και ο αστροναύτης CSA (Καναδική Διαστημική Υπηρεσία) Jeremy Hansen, μαζί με τους εφεδρικούς τους αστροναύτες της NASA Andre Douglas και CSA αστροναύτης Jenni Gibbons, βρέθηκαν μαζί με ειδικούς γεωλογίας για εκπαίδευση πεδίου στο νησί.

Η γεωλογία της Ισλανδίας, όπως και η γεωλογία της Σελήνης, περιλαμβάνει πετρώματα που ονομάζονται βασάλτες και μπρέτσιες. Οι βασάλτες είναι σκούρα, λεπτόκοκκα, πλούσια σε σίδηρο πετρώματα που σχηματίζονται όταν το ηφαιστειακό μάγμα ψύχεται και κρυσταλλώνεται γρήγορα.

Στην Ισλανδία, οι λάβες από βασάλτη σχηματίζονται από ηφαίστεια και βαθιές ρωγμές. Στη Σελήνη, οι βασάλτες μπορούν να σχηματιστούν τόσο από ηφαίστεια όσο και από τη συγκέντρωση λάβας σε λεκάνες πρόσκρουσης. Οι Breccias είναι γωνιακά θραύσματα βράχου που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν νέους βράχους.

Στην Ισλανδία, οι ηφαιστειακές κρούσεις σχηματίζονται από εκρηκτικές ηφαιστειακές εκρήξεις και στη Σελήνη, οι κρούσεις σχηματίζονται από μετεωροειδή που προσκρούουν στη σεληνιακή επιφάνεια.

Μαζί με την εξερεύνηση της γεωλογίας της Ισλανδίας, οι αστροναύτες εξασκούσαν δεξιότητες πλοήγησης και εκστρατείας για να τους προετοιμάσουν για να ζήσουν και να εργαστούν μαζί και έδωσαν σχόλια στους εκπαιδευτές, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως ευκαιρία να βελτιώσουν τις οδηγίες τους και να εντοπίσουν τοποθεσίες για μελλοντική εκπαίδευση του πληρώματος Artemis. Έβαλαν επίσης εργαλεία σε δοκιμή, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν σφυριά, σέσουλες και σμίλες για τη συλλογή δειγμάτων βράχου.

Mε πληροφορίες από gr.euronews.com 

Το Νόμπελ Ιατρικής 2024 στους Αμερικανούς Βίκτορ Αμπρος και Γκάρι Ράβκιν: Για την ανακάλυψη του microRNA, υποδιαίρεσης του RNA, κρίσιμου στη ρύθμιση των γονιδίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: